SURPRISE VISIT TO ESTONIA


Nagu sotsiaalmeediast näha võis, siis sattusin kaheks nädalaks Eestisse!!! Elu parim üllatus, mis ma perele ja sõpradele teinud olen! Niiii äge lihtsalt!
Eestis olles polnud mul kordagi aega, et arvutit avada ja olen nüüdseks tagasi Melbournes olnud juba üle 2 nädala, aga siia tulles läks mu elu täiskäigul edasi. Polegi nagu olnud seda hetke, et panna kirja oma emotsioonid ja mõtted. Kool ja töö võtavad oma aja ning samuti on mul palju tegemist olnud nagu näiteks peikaga aastapäeva tähistamine ning staff party ja muidu väljas chillimised haha! 
Kuidas ma siis äkitselt koju tulin? Kuna ma sain oma student viisa liiga kiirelt kätte, siis oma töökohas kuu aega töötada ma ei tohtinud. Kui esimene päev olin veits kurb, siis see muutus kiirelt kuna otsustasin kasutada seda reisimiseks. Peika utsitas ikka tagant, et ma Eestisse läheks ja kui ise kahtlesin alguses, kuna see oli rahaliselt päris kulukas, siis mida rohkem ma mõtlesin, seda enam veendunud olin, et pean ikka minema! Järgmine päev ostsingi piletid ning siis otsustasin ka natuke päikest nautida Gold Coastis. Mu perel ei olnud õrna aimugi, kui lendasin Eesti poole, nad arvasid et teen oma pikkasid vahetusi ühes pubis haha! Tegin veel enne blogi postituse, et kellegil poleks kahtlust! 30. september jääb eluks ajaks meelde vist hehe! See oli lihtsalt nii-nii äge!
Tagasi tulles kõik küsisid, et kuidas su puhkus oli? Ma küsiks vaid, mis puhkus haha?! Kuna Eestis olles ööbisin oma õe juures, siis väike Ruben ei andnud mulle mingisugust und haha! Ma ausalt ei ole harjunud, et öösel peab ärkama ja vahepeal kellegi kätt silitama või mähkut vahetama või siis hommikul kell 7 jookseb keegi su näo peal, et telekast multikaid paneksin ja mängiksin haha! Aga samas, ma ei vahetaks neid hetki millegi vastu!!! Ma olin nii õnnelik, et sain tema kasvamisest osa ning kui alguses ta võõrastas siis mõne päeva pärast olime juba bestikad! Ma veetsin nii palju kvaliteetaega oma pere ja sõpradega ja hindasin nii paljusid hetki. Nii hea oli jutustada oma sõbrannadega kõikidel eluteemadel ja saada osa nende elust! Sain neid ka kurssi viia oma eluga siinpool maakera ja asjadega, mis blogis ilmavalgust ei näe. 
Kuhu need 12 päeva nii kiirelt kadusid? Ma jõudsin käia saunatamas Viimsi spa-s, vaadata kinos eesti filmi "Võta või jäta", käia sõbrannadega kohvitamas, panna Rubenit magama mitmeid kordi, jalutada ringi vanalinnas õdedega, käia FÖPP peol Kumus, külastada Sessel baari, kus kokteilid olid lihtsalt nii njämmad! Käia sugulase 1-aastasel sünnipäeval, teha kiire külastus oma juuksuri juurde,  vanaemaga shopata, käia Wateva live'l vanas heas ollikas haha! Samuti jõudsin perega käia Mimosa restoranis, kus nende pakutud vegan toit oli nii hea ning teha üks korralik saunaõhtu maal! Jõudsin ka vegan kohta Ülo ning sealne toit ja teenindus oli midagi väga värskendavat Eesti toitlustus valdkonnas!! Soovitan soojalt! Jõudsime ka Kadriorgu pildistama ning sealne sügis oli nii ilus! Ma ei mäletanudki, kui väga mulle sügis meeldis! Jõudsin ka Comedy festivalile, et end naerutada paar tundi!  Nende kahe nädalaga pugisin nii palju kohukesi, kui jaksasin ja tegin ka oma lemmikut- küpsisetorti! Jah meil Austraalias ei ole seda õiget kohupiima ega hapukoort ning neid "ideaalseid" küpsiseid, et seda teha! Oma viimase päeva veetsin Viru rabas koos õe ning Rubeniga matkates ning enne lendu tegime head ja paremat süüa ning sinna väiksesse tundi suutsin ka mahutada Mustangiga paar kiiremat tiiru haha! Pärast haisesin muidugi korralikult bensiini järgi, aga kogemus oli väga tuus! Ootan väga, et saaksin järgmine suvi paar veel kiiremat tiiru sellega teha. :P Ehk siis need 2 nädalat olid väga mahukad, kuid proovisin leida aega kõigi jaoks ning samas mitte üle end bookida! Unetunde mul nende kahe nädala jooksul küll nappis, aga see-eest olin emotsionaalselt nii õnnelik ning tundsin et laadisin oma akusid ja südant õnnetundega! Mul on nii raske neid emotsioone sõnadesse panna, aga ma arvan et kõik, kes on välismaal elanud, saavad aru mida ma mõtlen! 
Esimest korda nende kõikide aastate jooksul, mis ma välismaal elanud olen, tunnen ma end väga rahulikult ja tasakaalus. Enne Eestisse minekut oli mul sama tunne ja mul on nii hea meel, et kodus käiguga see ei muutunud. Tavaliselt kui olen Eestis käinud, siis see viib mind tasakaalust natuke välja ja just emotsionaalselt on see raske. Hakkan tihti kahtlema, kas olen õiges kohas jne ja olen tundnud mingit rumalat ühiskonna survet. Nüüdseks tunnen end hoopis vastupidi, tean et olen õigel teel ning elan iseendale! Eestis olles sain ka aru, et kui ma peaksingi tagasi kolima, siis pean end valmis panema kultuurišokiks ning seal uuesti alustamine saab olema raske ja väljakutsuv, kuid kui ma panen oma südame ja mõtted sinna 100%, siis tean et saan hakkama! 
Eelmine nädal alustasin samuti kooliga, mis mulle väga meeldib ning mis on andnud mulle palju motivatsiooni ja seda väikest utsitust, et teha midagi mis mulle meeldib! Sellest kõigest aga varsti lähemalt! Jagan hoopis erinevaid pilte Eestist! Päikest Teile kõigile!
***
As a lot of you saw from social media, I booked a surprise trip back to Estonia!!! Best money I've ever spent! It was just so awesome!!!
In Estonia I never had time to open my laptop and write about this surprise trip or about my emotions and now I've been back in Melbourne for over 2 weeks already and my life is back on full-speed! Straight back to work and I also started my college studies in social media marketing! Last Sunday me and my boyfriend celebrated our 1 year anniversary together going on a sailing trip and spent the afternoon and evening enjoying a hot springs, sooo nice! Then on the monday I had a staff party, which was epic! 
So how the hell did I end up going home? A lot of my friends thought I got a good flight deal or something (no-I paid a freaking fortune haha) but actually I just had this one month gap when I wasn't allowed to work in Oz. First day I was a bit upset about it but next day I decided to use it for travelling. When I first was joking about going home then my boyfriend said "why not?". Errm, maybe because it's so expensive? :D Well, the more we were talking about it, the more I liked the idea. So I booked the tickets! I also went to Gold Coast for few days, to enjoy the sun and get some tan haha! My family had no idea!! They thought I was working long shifts at the pub, when actually I was flying towards them! I even did a blog post in Helsinki about Gold Coast, so they wouldn't have any clue! 
When I came back to Melbourne, everybody at work asked how was your vacation? I was like "WHAT VACATION?". :D I was exhausted after Estonia!!! I was staying with my older sister Janne and she has a little guy at home, who is 1.5 years old and super active so I didn't get any sleep whatsoever! I really wasn't used to wake up at the middle of the night or to get woken up at 7am every morning to play! But at the same time, I would never change those memories! It was an amazing feeling to see little Ruben and be part of this chapter! Every day he made me laugh so much!! I spent so much quality time with my family and friends!! I appreciated so many little things and it truly was an epic trip!
I tried to find time for everybody, but at the same time I didn't want to overbook myself. 2 weeks went by way too fast, like always, but I still managed to do so many different things! 
I might have been physically tired because of lack of sleep in Estonia, but emotionally I was so happy and filled with new energy! It's so hard for me to put those emotions in words, but I think everybody who has lived abroad, understands what I think and feel! 
First time after years of living abroad, I feel positively balanced and calm. Before going to Estonia, I had finally found my peace and healthy balance here in Melbourne and I am happy that it didn't change whilst visiting home. Normally being back has always shifted that balance and I've started to doubt in my life decisions and felt some kind of society pressure, but now I am happier than ever and feel I am in right place, living for myself and doing exactly what I want and love. Whilst being home, I understood that moving back will give me a cultural shock and it's gonna be a challenge. It's like starting over once again but I know if I put my mind and heart into it, I will succeed! 
I am so happy that I decided to book those flights. Always collect moments, not things! Memories truly will be with you forever (and photos)! So here's loads of photos from Estonia and I really enjoyed these autumn colors! xx 

1 kommentaar

  1. Mulle nii meeldib, kuidas Sa kirjutad. Can definitely relate to everything!! xxx

    VastaKustuta

Back to Top