EXPLORING MELBOURNE SURROUNDINGS

Laupäeval rentisime auto, et avastada kuulsat Phillip saart, mis on Melbournest 1,5h kaugusel ja väga populaarne getaway igal aastaajal! Kui hea oli saada linnast välja ja nautida loodust! See on koht, kuhu kindlasti peab tagasi minema suvel, sest need rannad olid nii ilusad! Ma ei tea kuidas osad suutsid seal vees olla ja surfata! Mul peaks seljas olema vist 10 wetsuiti. :D Kreisi oli ka vaadata ookeani kaugustesse ja mõelda, et järgmine maa/manner on Antarktika (ok, tegelt on ka Tasmaania seal haha aga you get the point) ning kuna me just lõpetasime "Blue Planet" sarja, siis see oli nagu eriti aktuaalne. (Kes ei ole näinud, vaadake!) Globaalne soojenemine ning plastiku kasutamine on nii igapäevane teema, seega loodan et paljud teevad oma valikuid teadlikumalt. Ma olen juba ammu kilekoti vastane, aga kahjuks Austraalia on sel teemal väga maha jäänud ning kõik pakivad oma toitu nendesse hallidesse kilekottidesse, mis on muidugist tasuta. Finally nad hakkasid mõtlema ning 20-ndast juunist peab kilekottide eest maksma hakkama! Väike samm vähemalt! Ma vean kogu aeg oma riidest poekotti kaasas ja noomin oma peikat ikka sajaga kui ta selle halli kilekotiga koju tuleb haha.  Samuti ei söö ma juba  peaaegu 2 aastat (?) punast liha ning paar kuud olin ka täiesti kana vastane, kuid nüüd vahel ikka luban seda omale, sest muidu minu ja peika koos kokkamist ei eksisteeriks. Mitte et see praegugi olemas oleks haha! Proovin alati valida vegetarian toitu või siis kala kana asemel. Ma arvan et me kõik saame anda väikese panuse ja vähendada plastiku olemasolu! Näiteks vaheta oma plastik hambahari bambuse vastu ning ära haara kõrre järgi. Lihtsad pisikesed asjad! Okei ma kaldusin oma Phillip saare teemast väga mööda, aga minu jaoks on looduse/loomade kaitsmine alati olnud nii südamelähedane teema. 
Kuna see saar on kuulus "pingviinide paraadi" poolest siis terve päev mõtlesime et lõpetame oma päeva sellega, kuna nad tulevad päikeseloojanguga ookeanist oma söömingult tagasi "koju". Kohale jõudes saime kõik nagu puuga pähe ja olime veits üllatunud kui nad küsisid selle eest 26$, sest see on ju wildlife. Kuna me olime sinna jõudnud liiga hilja ja n-ö need "vaatekohad" olid ära võetud siis otsustasime selle hoopis vahele jätta ning vaatasime teiselpool saart imeilusat päikeseloojangut! Tegelt kahetsesime kõik, et ikkagist ei teinud seda, aga no ongi põhjus tagasi minna ja soovitavalt nädala sees! ;) Loodetavasti näeme siis ka humpback vaalasid, sest maist oktoobrini liiguvad nad põhja poole soojematesse vetesse! Samuti saab seal näha hülgeid, aga selleks peab paaditripi võtma. Ehk siis Austraalias on võimalik näha ikka kreisit wildlife, aga selleks peab ka natuke õnne olema ja raha hehe! ;) 
***
On Saturday we hired a car to explore Melbourne surroundings and we headed to Phillip Island, what is known as very touristic getaway. Even tho we have winter here, it was so lovely to be in the nature and close to ocean! We even saw some wildlife but no humpback whales or dolphins. :(  Right now they are travelling towards north and may to october is perfect timing to spot them! Phillip island is also known for "Penguin Parade", where thousands of penguins come "home" in the dark after their busy day of feeding in the ocean. It was Saturday night and quite busy there and we were so surprised that they asked 26$ for it! We all thought that it's gonna be for free haha!  Anyways we decided to skip that because we were way too late and afterwards regret it haha! At least we witnessed amazing sunset! I really wanna go back to this island because all the beaches were amazing. I can't understand how some people were able to surf, I think I'd need like 10 wetsuits haha! I'm gonna wait until summer! 

1 kommentaar

  1. All of them are powered by industry-leading software program developers like RTG, too — so that you're in for some high-octane 토토사이트 gaming periods at Ignition. Slots.lv’s banking part is barely restricted, but the most popular options are still lined. You can handle your on line casino balance via bank cards and some cryptocurrencies.

    VastaKustuta

Back to Top