MY BOYFRIEND GOT THE BIGGEST LIFE LESSON E V E R

Ja mis see life lesson siis on? Hoia oma asjad organiseerituna! Ja mis mina õppisin: "usalda aga kontrolli"! Eile lendas mu peika siis Perthi, et lõpetada ära oma 5 (!!!) puuduvat farmipäeva!!! Kuidas asjad siis sellise pöörde võtsid? Nimelt eelmise nädala alguses otsustas ta lõpuks taodelda oma teise aasta viisat (esimese aasta viisa saab läbi sel reedel), farmipäevad sai ära lõpetatud juba oktoobri lõpus (tema arvates) ning kahjuks ta ei saanud viisat 2 minutiga nagu mina, hoopis pandi bridging viisa peale ning immigratsiooni kodukal on tema avalduse juures investigation time 18-36 päeva.  Alguses mõtlesime, et noh mis seal ikka, las uurivad, farmikad ju tehtud ja igatepidi õigus jääda Austraaliasse teiseks aastaks ja lugesime neid farmikaid igat erinevat moodi kokku ja saime kogu aeg erinevaid numbreid. Mõtlesime riskida ja lasime asjal olla. Reedel tulin töölt koju ja ma pole oma peikat kunagi niiviisi stressis näinud, sest ta oli telefoni otsas immigratsiooniga, kes kinnitas kahjuks tema kartusi ning tal on puudu paar päeva. Kuna viimased 3 aastat on reeglid karmimaks läinud, siis nad reaalselt kontrollivad su palgalipikuid ning "reeglite järgi" peaksid iga päev töötama 8tundi, et saada täispäev kirja. Siin nende seadustega on üldse nii ja naa, sest kõik räägivad erinevat juttu ning väga raske on aru saada, keda kuulata. Valitsus paneb reeglid ja miinimumpalgad jne ning farmerid ei taha neid täita ja vaesed backerid on kõigega nõus, et saada need 88 päeva kirja ning garanteerida teine aasta Aussis. Aga kahjuks kõik asjad ei lähe enam nii kergelt läbi. 
Terve reede õhtu mõtlesime välja igasuguseid plaane, kontakteerusime kõigiga, kellel oleks mingeid farmikontakte Victoria osariigis, aga kes tahab kedagi tööle võtta 5-ks päevaks? Sellist asja enam väga ei eksisteeri, et keegi need "ära kirjutaks".  Kuna me mõlemad jõudsime otsusele, et ta lihtsalt peab ära tegema need 5 puuduvat päeva, siis ta otsustas kontakteeruda selle vana hea maasikafarmiga ning omanik oli lõpuks nõus ta tagasi võtma, aga tingimusel et teeb 2 nädalat! Eile siis saatsingi peika lennuki peale ja ta ise ka ei usu, et on tagasi seal maasikafarmis, kuhu arvas et mitte kunagi oma elus jalga tõstma ei pea hahaha!!! See on ikka korralik huumor! Väga kallis nali küll, sest lennukipiletid olid kirvehinnaga ning ta kaotab ka kahe nädala palga siin Melbsis, aga õnneks ta boss siin on nii okei, et võtab ta koheselt tagasi. Loodetavasti ta saab ikka sealt farmist peale oma 5 tehtud päeva ära! Saabki meelde tuletada neid hetki, kuidas me esimest korda seal kohtusime hehe! 
Võib-olla saab ta oma viisa koheselt ja ei uurita midagi, aga parem karta kui kahetseda, sest reedel saab ta esimese aasta viisa läbi ning selleks ajaks on tal tehtud täpselt 88 korrektset farmipäeva ning probleemi ei peaks olema. Kui ta ei oleks neid farmikaid nüüd tegema läinud ja kui ta viisataotlus oleks tagasi lükatud, siis poleks enam midagi teha olnud. Tagasi Euroopasse? Me mõlemad oleme olnud nii kindlad siia veel aastaks jäämisega, et selline asi tõmbas ikka jalad alt ära. Mis seal ikka, kannatab ära need paar päeva, korjab oma maasikaid nüüd ja sai korraliku õppetunni, et ei jäta nii suure tähtsusega asju viimasele minutile ja organiseerimata haha! Ta on mul vahel natuke udupea, aga nüüdsest on KÕIK paberimajandus minu käpa all! :D 
Õnneks kogu see situatsioon leidis lahenduse paari tunniga ja ma olen nii õnnelik, et meil on lihtsalt nii hea koostöö ning suhe, kus mõlemad toetame teineteist ja leiame lahenduse kõigele. Ei oskaks paremat partnerit soovida, kellega oma elu jagada!
***
And his life lesson? Keep your life organised haha! And what I learned? Trust but check! So yesterday my boyfriend packed his stuff and flew to Perth to finish his 5 (!!!) missing farm days! How  the hell did things end up like that? Well that's a bloody good question! 
So last week he finally decided to lodge his second year visa application, he had finished 88 farm days by the end of October (at least he thought) but sadly he didn't get his second year visa in 2 minutes like me. Instead, he's been put on bridging visa and they will investigate his application (18-36 days). At first we thought, well fuck it, let them investigate, he has done farm days and everything should be fine.  All the websites and forums give so much different information, so we just decided to leave it. When I came home from work on Friday, I've never seen my boyfriend that stressed! He was on the phone with immigration and they confirmed his biggest nightmare, what was not completed 88 days!!! Australian laws are bullshit, everybody are telling the different story and it is very hard to figure out what is the right answer. It sucks that they use backpackers so much, they make those "awesome" laws, like how many hours and days you have to do, what minimum wage you should earn, what are fair laws etc but no farmer is paying you that fair wage or give fair conditions! So thats why I would never live in that country, because all that hassle is just not worth it! 
We spent hours on Friday night to figure out the solution and tried all the contacts around Melbourne/Victoria, but who wants to hire somebody for 5 days? We quickly realised that it ain't gonna happen and he had to find a legit farm, where he will get his payslips etc, so he had to contact his old farm, famous strawberry farm where we met too haha! Finally this owner agreed to take him back, but on a condition of working there for 2 weeks. So yesterday he flew back and today he was already picking strawberries, he also couldn't believe that he had to go back there, a place he hated so much haha! What a life lesson! Very valuable and very expensive one, because the flight already was so expensive, +he will loose his 2 weeks pay here in Melbourne, but luckily his job is waiting for him. He called me today and said that he actually earned pretty good money on that farm, compared to last year. :D So we won't be in minus at least! Hopefully he can come home in 5 days and don't have to do 2 weeks! ;) At least he can relive all those memories how we first met there! If you didn't know, our love story started there, whilst picking strawberries haha! 
Anyways, maybe the immigration even won't check his visa, but better be safe than sorry! Not good idea to risk something like that! If his visa would have been denied Friday, we would be out of options and hope he won't get investigated. His first year visa runs out in 4 days and by that time he should have exactly 88 correct farm days and I don't see a problem, why he wouldn't get that. All these months we've been focusing on staying in Australia for another year and this problem really didn't occur my mind. Going back to Europe, like in a month? No way! We aren't ready yet to go back so hopefully everything goes well! So he just has to suck it up, do those days and at least got a valuable life lesson haha! From now on, I am the organiser in this relationship! :D 
Luckily we found a solution only in few hours and I am so happy to be in a relationship, where we support and balance each other and always find a solution. No matter what challenges life throws at us, I know we can get through it all, together! Could't imagine a better partner to share my life with! 

Kommentaare ei ole

Back to Top