MY 2 0 1 7

Oleks nagu aeg see 2017 kokku võtta ka siin blogis! Üks kreisi ja seiklusrohke aasta, nagu ikka! Iga aastaga õpime ja kogeme palju uut ning saame targemaks igas eluvaldkonnas. Minu jaoks ongi kõige olulisem olla pidevas arengus ja pakkuda omale väljakutseid. Kindlasti õppisin rohkem enda südant kuulama ja kui ma võib-olla ei teadnud mida ma täpselt tahan, siis päris kindlasti sai selgeks, mida ma oma ellu ei soovi ja mis olukordadest end leida ei taha. Kui nüüd tagasi vaatan, siis aasta keskel oli mu elus ikka nii palju segadust ja emotsionaalselt olin väga katki. Eestisse minek mais oli tõeliselt hea otsus, võib-olla lihtsalt 3 kuud oli liiga pikk aeg, sest sellega panin ennast kahe elu vahele ja ei suutnud kumbagi täiel rinnal elada. Erinevate arvamuste kuulamine, kuidas ma ikka peaksin "normaalset" elu elama hakkama ja pidev outsaiderina tundmine tekitas palju segadust, kuid õnneks see aeg on nüüdseks läbi ning olen enam kui kindel, et ma ei ole valmis veel seda ühiskonna "normaalset" elu elama ning näen end veel natuke aega reisimas. Kui ma oma teise aasta viisa sain, siis kogu selline segadus ja raskus langes õlgadelt ning teadsin et tahan aasta aega veel Austraalia elu nautida! 2017 pakkus nii palju imelisi hetki, tädiks saamine oli kõige olulisem neist. Kõige üllatusrohkem hetk oli kindlasti oma peika kohtamine, see polnud mul kohe mitte üldse plaanis. Ma olen tänulik, et oma südant kuulasin ja lasin asjadel juhtuda, sest temaga koos olles olen tõeliselt õnnelik.   Kahjuks sain tunda ka kaotust, lausa kolmel korral ja iga kord kui selle peale mõtlen, siis tunnen kuidas judinad käivad üle keha ja südamesse tuleb valus torge. Perest eemalolek nendel hetkedel oli väga väga valus ja need valusad hetked toimusid vähem kui kolme kuu jooksul. Seepärast ka need kuud mu elust on väga teistsugused, ei oskagi seda sõnadesse panna.  2017 oli mu jaoks natuke üles-alla aasta, võtsin uude kaasa kõik õnnelikud mäletused ja õpetlikud kogemused ning proovin end ikka ja alati hoida pidevas arengus! 2018 saab olema väga seiklusrohke ning sel aastal pean vastu võtma ka suuri otsuseid, mis määrab mu järgnevad aastad. Neid õhus rippuvaid küsimusi on oi kui palju, kuid proovin võtta päev korraga ning nautida elu!  Ei tasu liiga palju ka tulevikus elada, küll asjad ise paika loksuvad! 
***
It's about time to do a little recap of my 2017. Another crazy and adventurous year, exactly like I've always wanted my life to be. Always collecting moments, not things.  Every year I learn and experience something new and get wiser. Most important thing for me is to keep myself in constant growing and get better in everything and keep challenging myself. This year I learned to listen my heart even more and if I didn't know exactly what I wanted, I certainly learned what I didn't. Going back to Estonia for 3 months was an amazing idea, but now when I look back, maybe it was a bit too long time. I felt a bit like outsider and listening different opinions and questions about my future plans made me feel even more lost. I put myself in between two different lifestyles and I got so confused. Once I was back in Australia and got my second year visa, everything disappeared. I was feeling confident and happy, but now after 6 months I am starting to ask some questions again and hopefully soon I will find some answers. 2017 was a wonderful year, becoming an aunt was one of the highlights for sure. Another highlight and quite unexpected one was meeting my love. That really wasn't the plan but I am so happy that I followed my heart and here we are, as a couple and soon starting our life together in Melbourne. One of the highlights was also the hitchhiking trip in Europe with my best friend. A trip to remember! Sadly 2017 will also always be the year when I lost my grandpa, grandma and an uncle. Everything happened in less than 3 months and it really broke my heart. Being away from family on times like these is just heartbreaking and it still hurts to think about it. It took me a while to get myself back up. I guess 2017 was a bit up and down year for me. I took all the happy moments, learnt lessons and important moments to 2018 and hopefully this year I will experience even more! I know I have to do some important decisions regarding to my future and hopefully I will find answers to all my questions, but there is no point to live in the future too much! Have to live in the moment and enjoy the life now! xx

   JANUARY 
Elasin siis veel Perthis, veetsin aega sõpradega ning avastasin esimest korda lõunas asuvaid kohti. Vaikselt hakkasin ka planeerima neid kuulsaid farmipäevi.
//
Still lived in Perth, spent time with friends, visited first time ever down south and started to think about farm days. 
FEBRUARY 
Aeg oli kuulsateks farmipäevadeks! Samuti mu Londoni sõbranna oli Austraalias ning veetsime paar päeva koos, mis andsid mulle energiat ja inspiratsiooni kuudeks! 
//
It was time for famous farm days! Luckily after 2-3 weeks in farm I was able to spend 4 days together with my London friend and just relax. Our time together gave me so much inspiration and strength for upcoming months!
MARCH
Vahetasin farmi ning algas kaks kuud rasket tööd. Väga õpetlik ning enese motiveerimisoskus tõusis ikka sajaga. Sain käia ka paar korda Esperances, mis on kuulus oma Lucky Bay poolest ning see rand oli lihtsalt täiuslik.
//
I had to change farms and I got a proper Aussie outback life experience. I really learnt how to motivate myself! Damn that time of my life was really hard actually haha! I was also able to visit Esperance and famous Lucky Bay, what truly is paradise!
APRIL
Sain kogemuse võrra targemaks, kui auto teeb imelikku häält siis ära pane vaid mussi kõvemaks ja looda et see hääl ära läheb! Jäin ilma autost vaid paar päeva enne Eestisse tulekut ning see farmikogemus läks ikka väga valusaks. Sain õnneks ka viimast korda all lõunas olevaid randu nautida enne külma Eestisse tulekut!
//
Life lesson learnt! If your car starts to make strange noises, don't just turn up music and hope it goes away haha! Lost the car only few days before leaving Oz! Well at least I had the chance to visit some more amazing places down south!
MAY  Home sweet home!
Nägemist farmielu ning tere tulemast Eesti!
No words needed! See hetk jääb mulle eluks ajaks meelde, kui sain esimest korda Rubenit hoida! Ta oli siis vaid 7-8 tunni vanune! Jõudsin ka Londonisse nädalaks ning Helsingi oma sõbrannale külla ja veetsin aega oma sõbrannadega Eestis!
//
Landed in Estonia on 1st of May! My highlight of the year- little Ruben! I will always remember the moment how I hold him when he was only 8 hours old! I also went to London for a week and to Helsinki to spend time with my best friend. So much quality time with my friends and family! 
 
JUNE
Meie kreisi 3-nädalane hääletustripp Euroopas! Eesti-Läti-Leedu-Poola-Slovakkia-Austria-Sloveenia-Horvaatia-Itaalia. See on üks trippidest, mis jääb eluks ajaks meelde ja ma poleks ealeski tahtnud seda trippi kellegi teisega teha! Mu ainuke sõbranna, kes samamoodi armastab kreisit reisimist ning kes mõistab mind 100%! Sel aastal avastasin 4 uut riiki enda jaoks.
//
Our 3 week hitchhiking trip in Europe!!! Estonia-Latvia-Lithuania-Poland-Slovakia-Austria-Slovenia-Croatia-Italy! That trip was just epic epic epiccc!!! My only friend who loves crazy travelling just as me and we really understand each other 100%! 4 new countries this year! :P 
JULY
Veetsin nii palju aega kui võimalik väikese Rubeniga, pere ja sõpradega. Käisin kuuendat (!!!) korda järjest Positivus festivalil, aga ma arvan et 2017 oli viimane kord minu jaoks haha! SIIN on minu pikem postitus suvest Eestis! 
//
Last month to spend time with little Ruben and with my family and friends! Also went to Positivus music festival, which was my 6th year in a row!
 
AUGUST
Juuli lõpus lendasin tagasi Austraalia poole, et lõpetada ära oma farmipäevad ning sattusin maasikafarmi, mis oli lihtsalt nii nii piinarikas! Aga vaev sai tasutud, sest just seal kohtasin oma peikat. :P Võtsin ka oma 26-nda eluaasta vastu maasikavagude vahel vihmas! 
//
In the end of July it was time to say goodbye to Estonia and finish my farm days to get my second year visa! Somehow I ended up in a strawberry farm, what was horrible! At least I got my second year visa and a little bonus too- met my love there. :P Also celebrated my 26th birthday picking strawberries in the rain haha!
SEPTEMBER
Septembrikuus kõik on uus! Teise aasta viisa oli käes! Lendasin esimest korda idakaldale, et alustada uut etappi ning külastasin esimest korda Brisbane. Sealt edasi läksin juba Romasse, kus elab mu sugulane ja kelle kaudu sain koheselt kahte kohta tööle ja kes oleks teadnud, et sealt algab üks emotsionaalselt raskemaid aegu mu elus. Seal töötamine oli täielik piin, sest managerid ja omanikud olid täielikud bitchid ja ma pole kunagi oma elus nii toksilises keskkonnas viibinud. Vähemalt sain seal korralikult raha säästa, et pärast teha Sunshine Coast tripp ning samuti kuu aega Perthis. Kohutav kohutav väikelinnaelu ning tagasi vaadates ei saa siiani aru, kuidas ma suutsin vastu pidada haha!
//
New chapter and first time ever in east coast! Visited Brisbane and then moved to Roma, where my cousin lives. Because of working in a strawberry farm, I didn't earn anything so I was quite broke. My cousin helped me to get 2 jobs and I was ready to save up. 
OCTOBER
Oktoobris tuli peika mulle külla 2-ks nädalaks ning tegime koos Sunshine Coast ja Noosa tripi. Veetsime lihtsalt nii mõnusalt aega ning siis otsustasime ka suhtesse astuda ning jätkata seda teekonda! 
//
My boyfriend came to visit me and we explored together Sunshine Coast and Noosa. Such an amazing time together and then we actually also decided to continue as a couple! :) 
NOVEMBER
Novembri alguses läksin tagasi Romasse, et teha veel viimased nädalad ränka tööd. Sunshine Coast ja Noosa andsid ikka nii palju energiat ja inspiratsiooni ja mu peika oli lihtsalt imeline tugi mulle rasketel hetkedel. Terve kuu vaid töötasin ja veetsin vaba aja jõusaalis. 
//
Our trip was amazing and in the beginning of November I had to go back to Roma and do the last few weeks to save up! From that month I don't have almost any photos because I was just working and going to the gym. It was a hard month for me but my boyfriend was such a great support for me!
DECEMBER
Oli aeg alustada uut etappi! Veetsin paar päeva Gold Coastis, et tutvuda linnaga kuhu plaanisin jalga kinnitada jaanuaris ning siis juba lendasin Perthi poole, et veeta jõulud ning aastavahetus oma peiksiga! 
//
NEW CHPATER! Spent few days in Gold Coast to check out the city, because I was planning to move there in January and then already flew to Perth to spend holidays with my boyfriend!

Niiviisi tagasi vaadates oli ikka WOW mis aasta! Loodan et 2018 toob kõigile uusi seiklusi ning palju armastust! Juba oleme veebruarikuus, seega 11 kuud et täita kõik oma lubadused! 
//
WOW what a year! I hope 2018 will bring you everything you wished for, a lot of adventures and love too! xx

Kommentaare ei ole

Back to Top