A WEEKEND IN SETOMAA

August on alanud! Mis on mu sünnipäevakuu yay! ja ka sel aastal vähe erilisem, sest juba kahe nädala pärast kolin Austraaliasse, Perthi. Kui ikka sinna jõuan haha! Mul ega mu peikal pole viimasel ajal väga õnne olnud. No näiteks sellega, et ta hakkas juba eelmine kolmapäev Austraalia poole liikuma, ilma viisata. :D Millegipärast läheb neil väga kaua aega selle viisaga ja nüüd ta siis chilliski paar päeva Bangkokis ja praegu chillib Kuala Lumpuris. Ma lihtsalt palvetan et see jõuaks kiirelt kiirelt! Paar päeva tagasi suutsin jälle oma telefoni katki teha ning olen olnud eemal kogu sotsiaalmeediast, sest mu asendustelefon on suht nostalgia. Pole just tore olukord rahakotile ja eriti siis kui hakkad teisele poole maakera kolima. Mu peika jäi samuti eelmine nädal oma telefonist ilma, kui meie paaditripi ajal see natuke vees hulpis. Niiet ta startis teisele poole maakera ilma viisa ja telefonita! Meid saadab ikka hea õnn! Kui mul peaks jälle telefoniga viltu minema, siis ausalt, ma võtan omale 3310! :D 
Rääkides oma pikast nädalavahetusest, siis selle veetsin perega Setomaal, Saatses, mis asub Venemaa piirist 1 km. Kes ei tea, siis mu isapoolne suguvõsa on sealt kandist ning käisime terve perega Päätnitsa päeva tähistamas. Viimati käisime seal kõik koos 10(!!!) aastat tagasi! Ei tundnud oma sugulasi äragi hah! Kes ei tea mis Päätnitsa on, siis see on surnuaiapüha kus kaetakse pidulaud haual, valatakse pitsid täis ning mälestatakse lahkunuid. Peale sealseid rituaale lähevad kõik oma kodutallu, kus kaetakse järjekordne pidulaud ning trall kestab hommikuni.  Käisime ka ujumas järves, mis on pooleks Venemaaga, seega üle järve ujumine pole soovitatav. :P Järgmine päev külastasime Saatse muuseumi ja chillisime sugulase suvilas Värskas. Pühapäeval käisime ka Taevaskojas ja viimati käisin seal suht väiksena ning siis see tundus ikka palju lahedam. :)) Paar hetke ka siia, seekord mustvalgelt! 
***
It's August! And this time it's a bit more special than just a birthday month because in two weeks I am moving to Australia, Perth. I hope I will make it there tho! We haven't had the best luck lately.. For example, my boyfriend started to travel to Australia already last Wednesday.. without visa! :D I don't know what's taking so long and it's a bit stressful already because he had to wait in Bangkok for few days, now travelled to Kuala Lumpur and we are hoping to get it tomorrow! Well, let's hope for the best! Few days ago I also broke my phone, again and I am getting a bit frustrated already that somehow my luck with phones is just awful. It's not so great to spend currently my money for that.. Well my boyfriend also broke his phone just 2 days before leaving Norway, so we are quite similar in that haha! Seriously, if something happens again with my phone, I will start using Nokia 3310. 
Talking about my long weekend, I spent it with my family in Setomaa in South Estonia and this place is only 1km from Russian border. It was quite funny to go for a swim and if you cross it, you would be in Russia! We wen't to Setomaa because my father's family is from there. It's a big cultural celebration where relatives gather together to commemorate lost souls. It's been 10 years since I've been there. After all the rituals at the graveyard, people go home for dinner and party. On the next day we visited museum and spent our time at my cousin cabin. Some snaps from the weekend!

2 kommentaari

Back to Top