2 YEARS IN AUSTRALIA

Täna sai mul Austraalias täpselt kaks aastat!!
Mäletan nii selgelt, kuidas maandusin Perthis ning mis "kindlad" plaanid mul olid. Ütleme nii, et see kõik lendas vastu taevast päris kiiresti haha!  Igatahes, mul on olnud siin meeletult ägedad 2 aastat, muidugist paljude tõusude ja mõõnadega, väga suurte eneseületustega aga mis kõige tähtsam, olen õppinud palju enda kohta ning tean, et mäletan neid aastaid siin ka 40 aasta pärast! Eestis elades muutusid need aastad suhteliselt häguseks, mõnda suve võib-olla natuke mäletad eredamalt ning osasid sündmusi/reise, kuid suures osas paljud aastad minu jaoks justkui sulasid ühte. Kuidagiviisi välismaal elades jäävad ka need "tavalised" päevad rohkem meelde ning elad emotsioone/seiklusi teistmoodi läbi. Ma isegi mäletan oma vahetusaastat nii eredalt, mis oli 10 aastat tagasi hehe! 
Enamus eestlasi on vist elanud/töötanud Austraalias ning paljud tulevad ning teevad oma farmitöid, et teenida raha ja siis ka reisivad, seega mina päris kindlasti ei kuulu sinna "eestlased Austraalias" tüüpgruppi, sest mingit tasuvat farmitööd ma ei teinud ning mingeid ulmelisi summasid kõrvale ei ole pannud. Olen rohkem elanud n-ö linnaelu, mis sobib minu elustiiliga kokku. Endiselt arvan, et kõik kes tulevad siia kas aastaks või paariks kuuks, õpivad palju ning loovad enda kogemuse, ise siis otsustavad kas positiivse või negatiivse. Seiklus on see nagunii! Mina ise soovitan kõigile siia tulla, kogeda teistsugust kultuuri, mis muudab paljusid eestlasi kindlasti avatumaks ning "asju vabamalt võtma", sest aussi elustiil on päris chill. Samuti palgad on 3x kõrgemad, aga ei tasu ära unustada, et ka elatuskulud on kõrgemad, kuid sellegipoolest saab elada vabamat elu. Siinne kliima ning loodus on samuti VÄGA suured plussid, vist üks põhjuseid, miks ma ei ole Eestisse piletit ostnud hehe. :)   Melbourne ilm jah sakib, kuid see-eest on siin rohkem elu ning melu! See oleks nagu korralik müügijutt, aga ma ikkagist soovitan Aussi! :D Mu plaan ongi jääda veel max üheks aastaks ning teha ära oma veel tegemata jäänud bucketlist, milleks on Great Barrier reef, Fraser island, Whitsundays, ära ei ütleks ka lähedal olevatest Bora Borast või Fidžist.. :P  Ma olen küll palju näinud ning teinud, aga Austraalia on sama suur kui Euroopa, seega 2 aastaga kõike näha on suhteliselt keeruline ning muidugist ka väga-väga kulukas. 
Kui vaatan oma pilte, siis mõistan kui palju olen siin teinud ning kogenud. Vahet pole, kas need on olnud rõõmsad või pisaraterohked hetked, need kogemused on teinud minust  m i n u  ning ma ei muudaks mitte midagi nende aastate jooksul! Noh, võib-olla oleks võinud leida tasuva töö koheselt Melbsis ning oleks hea meelega skippinud need bitchivad managerid, kes tõid mu enesekindluse alla, aga noh, ju siis seda oli vaja ning õppisin palju haha!  Nüüdseks olen leidnud megahea ja tasuva töö toredate inimestega, ilm läheb ka vaikselt ilusaks ning Annika ka koheselt rõõmsamaks, aga selle asemel et ilusat ilma nautida, olen mina täiesti haige, võitsin lausa terve kupatuse haha! Aga ma ikkagist olen rõõmus, sest olen taas leidnud selle uue hingamise ning mu positiivsus tuleb vaikselt tagasi! Palju tööd on veel teha endaga, nagu ikka eneseareng on oluline ja enese armastamine ning meil kõigil on natuke halvemaid hetki elus. Mina võitlesin viimased kuud väga rängalt sellega ning olin täielik emotional rollercoaster, aga vahel tuleb seal põhjas ära käia, et taas iseend leida. Muutused algavad vaid iseendast! Nüüdseks on mul studentviisa sisse antud ning tuleb seda oodata,  15.oktoobrist algab mul kool, mis saab ka kindlasti teistsugune kogemus olema. Paar nädalat tagasi bookisin ka oma unistuste reisi ära, see sihtkoht on olnud mu bucketlistis vist igavesti! Uus-Meremaa!!! Piletid sain lihtsalt kommihinnaga ning sinna läheme veebruaris 10-ks päevaks! Ei jõua ära oodata! 
Mõtlesin postitada siia mõned pildid viimasest kahest aastast, aga ma jääksin tundideks valima, seega hoopis näitan pilte, mida klõpsisime Liiliaga eelmine nädal! ;) 
***
I've lived exactly 2 years in Australia!!!
Crazy how time flies! I still remember so clearly the day when I first arrived to Perth and what were my expectations and "plans". My original plan was to stay only 9 months but that changed pretty quickly! Anyways, I've had awesome 2 years so far, with lots of ups and downs but I've learned so much about myself and I know that I remember those adventurous years also when I'm old and grey! When I lived in Estonia, all those years blurred together, like I remember some summers and trips/events more clearly than others but most of the days/months just blurred together. Somehow, when I live in abroad, I experience things differently and I even remember those "normal" days. Maybe it's just me haha! 
In Estonia it's quite common thing to come and work in Australia. Most of the people come here with a goal to make money, whilst working in different farms etc. I definitely don't belong to that group because my farm days were more like a slavery and I never managed to save loads of money. I chose city life, which fits for me and where I have more opportunities to be social and explore. I still think that living in Australia is an excellent idea, it doesn't matter if it's few months or years. It's an adventure for sure! We all create our own story and we decide if it's gonna be a negative or positive one! You will learn so much about yourself and this country is prettty epic too! Amazing nature and wildlife, chill lifestyle, higher salaries so even if the living costs are higher, you still can save and live a good lifestyle. Climate is amazing too! Not in Melbourne tho, but at least you have more culture and life here! My plan is to study and stay for another year, I also wanna do some of my Bucket list things, for example Great Barrier Reef, Whitsundays, Fraser island and I also wouldn't say no to Bora Bora of Fiji. :P You can't forget that Australia is as big as Europe and 2 years is not enough time to see everything and it's quite expensive also to travel here. ;) 
When I look at my photos then I realise how much I have experienced and seen in past 2 years! Doesn't matter if they were happy or sad ones, I wouldn't change a thing because those moments made me who I am today! Well, maybe I would have skipped some bitching managers but I guess I needed that in my life and at least learnt some new things haha! For example, quit faster!  I have a good job with good people now and I am happy.  Spring is slowly here and the more sun I get, the more I smile! ;) Even tho I am sick right now and stuck in bed, I am still happy because I feel like myself again. I've dealt with lot of stress in past months and I even don't recognise myself when I look back. I was really down and maybe sometimes you have to hit the bottom to understand some things and get a new start. 
 "Don't expect to see a change if you don't make one." 
For now I have applied for my student visa, just have to wait for it (fingers crossed) and my school starts on 15th of October. This will also be an interesting chapter, so I am looking forward to it! Few weeks ago I also booked my dream trip!!! It's been on my bucketlist like forever and I felt that I needed to book some tickets, so I did! 
New-Zealand, we will see in February!!! Can't wait! 

Kommentaare ei ole

Back to Top