MY NEW LIFE IN GOLD COAST

 Võib vist öelda et mu "nullist alustamine" oli päris edukas! Nagu eelmises postituses mainisin, andsin endale 5 päeva et leida kodu ja töö ning mu sihikindlus tasus ära, sest need kaks kõige tähtsamat asja võin maha kriipsutada! Tunnen et olen siin juba nädalaid viibinud aga tegelikult täna sai just nädal. Asjad liikusid väga kiirelt paika ja no eriti ikka tööga! Koheselt tagasi tööle naasmine oli ikka väga-väga raske, eriti kui kuu aega pole midagi teinud haha! Ma olin lihtsalt nii-nii väsinud ja pidin hommikuti vara ärkama, et otsida kodu ja käia vaatamistel. Kuna working holiday viisaga on kõige kergem leida tööd teenindusvaldkonda, siis viisingi oma CV Broadbeachis asuvasse ägedasse restosse, mis jäi mulle juba detsembris silma. Sain juhatajaga rääkima, avaldasin talle muljet ning andis koheselt proovipäeva ja sellest samast päevast jäin ka juba tööle! See koht on lihtsalt nii busy ja jooksed ringi nagu segane. Aga palk on hea, tipp samuti ning mis kõige olulisem, seltskond megalahe. Enamus meie tiimist on WH viisaga ja peale tööd chillime kõik koos ja no mis ma oskan öelda, ideaalne töökoht! Loodan, et hakkan seal natuke rohkem tunde saama, sest tahaksin natuke rohkem raha säästa, kui ei siis otsin mingi poole kohaga kohvikutöö. Ma olen nii harjunud hommikuse rutiiniga ja veel natuke annab tunda see õhtuseks rutiiniks ümber vahetumine.  
Aga esmaspäevast on mul ka kodu!!! Ma otsisin kodu esimesest päevast saadik ning rohkem kui pooled isegi ei vastanud, sest tahtjaid oli nii palju. Ma otsisin kohta max 2ks kuuks ja mu eelarve oli 220$ nädal. Käisin vaatamas 4 erinevat kohta, 1 oli täielik pellar, teine oli natuke rohkem elamiskõlbulik ning siis käisin vaatamas niiii ilusat tuba korterist ja lihtsalt tahtsin nutma hakata, sest tal oli samal ajal teine vaataja, kes oli nõus 6ks kuuks lepingu sõlmima ehk siis jäin sellest kohast koheselt ilma. Esimesed kaks ööd olin ma airbnb-s ja teised 3 ööd hostelis ning kuna mu hostel oli välja müüdud ehk mul ei olnud majutust alates esmaspäevast, siis läksin lihtsalt riski peale välja, sest käisin pühapäeva hommikul vaatamas kohta mis mulle väga meeldis. Seal oli samuti leping min 3 kuud, aga ma valetasin midagi kokku, et ei taha nagu kindlat kohustust võtta,  halb kogemus jne. :D Ehk siis ma pakkusin maksta rohkem renti ja ta lubas omanikuga rääkida ning õhtul sõnumi saata, sest pidi veel vaatajaid olema. Ma ei tahtnud sõlmida lepingut, sest mu plaan oli veebruari lõpus teha roadtrip Melbourne, aga kuna mu peika ja ta sõbrad muutsid oma plaane, siis see roadtrip toimub hoopis mais ja nad plaanivad kolida koheselt veebruari lõpus Melbourne. Ja kuna ma olen selles linnas tahtnud elada eelmisest kevadest saadik, kavatsen samuti sinna kolida. Läksin siis pühapäeval tööle, järgmiseks päevaks majutust mul polnud ja mõtlesin, et kui saan selle toa, siis pigem võtan selle ning mul on koheselt kodu ja isegi kui lähen nädal varem minema, kaotan 200$, aga kui oleks jälle pidanud airbnb-d tegema või hostelit siis see oleks olnud 50-60$ öö... Peale tööd oligi sõnum, et tuba on minu!!! Niiet elan siis Surfers Paradises, 15 minutit rannast jalutades, kanali ääres ilusate vaadetega ning leping on kaheks kuuks, mis pole just ideaalne mulle aga ma tahtsin nii väga oma pesa! Majakaaslased on ka megatoredad ning tundub et see uuesti alustamine läks eriti lihtsalt!
Tegelikult korraks oli ikka väga raske, sest mingisugune reaalsuselaks jõudis kohale.. Üksinda nullist alustamine on raske ning ma väga harjusin ära sellega, et mu igapäevaelus on peika ja keegi kellele toetuda. Korraks langes kõik kokku, väsimus, igatsus peika ja pere järgi ning stress sobiva kodu leidmisega ning ma ei tundnud end iseendana. Nutsin oma mured minema ning mõtlesin et küll asjad paika loksuvad. Ja nii ka läks! Minu jaoks on kodu vist kõige olulisem, koht kus ma saan end välja lülitada ning energiat koguda. Kui see on olemas, siis kõik stress on läinud. Nüüdseks olen end ilusti sisse seadnud ja valmis avastama oma uut kodulinna! Eile käisimegi Susannega tund aega Gold Coastist allapoole lõunasse uut piirkonda avastamas ning veetsime nii mõnusa päeva! 
***
I gave myself 5 days to settle and I think I smashed it! I have a job and home and now finally I feel I'm relaxed and can really enjoy my life here! I've been here only a week, feels like forever. Everything went really fast, especially with work. I never ever thought that I will get a job right away. Easiest work for backpackers aka working holiday visa holders is hospitality and that's what I'm also doing here. I walked in with my resume on my second day to one restaurant what catched my eye already in December when I was here, talked to manager and he asked me to come for a trial the same day. And after trial I was already working there so basically I didn't took my resume anywhere else. :D ( I actually e-mailed 2 places and got an interview there too, but I already had a job. :P)  I really like this restaurant, team is awesome and everybody are really nice. So I guess I hit the jackpot! Hope I will start getting more hours because I'd like to save up some money for travelling. If not, I have to find an another part-time job. First days it was so hard to be back in "work-routine", especially if you haven't done anything for a month. :D But now I'm starting to get used to this and just have to re-learn to focus my energy, because I'm more a morning person but there I work evenings. 
And from Monday I also have a home! Ohh that home hunt was stressful! There's not much available right now and even tho I was constantly looking and calling when something came up, somebody was ahead of me. I was searching something for max 2 months and my budget was 220$, but most of the places wanted to rent out min 6 months. So it was quite complicated. I went for 4 viewings, one place was just horrible, another one was a bit better and the third place was just amazing! But there was another viewer who was ready to sign a contract for 6 months so I already knew that I have to say goodbye to this home. Damn! First 2 nights I stayed at airbnb and other 3 nights at the hostel and by Saturday I already started to give up about finding a place before monday. "Great news" was that my hostel was sold out, so that meant moving places again and I was pretty tired of packing and repacking my bag. So on Sunday morning I had another viewing but the contract was min 3 months, but I still went. I asked if he could do a 2 month contract if I'd pay more rent and he promised to talk to owner so I went to work and hoped for the best. I didn't book any accommodation for next day because some part of me was still hoping to get a home by Monday! And after work I got a text that the room is mine! I was so happy! Even when I decide to move away earlier, I will loose one week rent 200$ but I really wanted to have my own place where I could hang my clothes and just feel  h o m e . And doing another hostel or airbnb for 50-60$ a night would have been more expensive. Why I might move earlier? Well because my boyfriend and his friends decided to change plans, so there won't be any roadtrip in the beginning of March, they will move to Melbourne instead and since I've wanted to live there almost for a year now, I will move there too. But we'll see how everything goes! 
It may seem that everything went so easily but I also had some tough moments when the reality hit me and I understood that I am alone. I guess I was just tired, overthinking everything and really missed my loved ones. I wasn't feeling myself and was just so confused about all my decisions. It's always hard to start over and especially now when I got used to having a boyfriend in my daily life. Somebody to rely on and just get a hug when everything seems so hard. He's been an amazing support to me and I really can't wait to see him again!
Right now I am so happy that I have a home and income and I can truly enjoy Gold Coast! I live in Surfers Paradise, what actually wasn't my first preference but I'm a bit out from "party central", so it's really nice and peaceful and also by the canal. :) Yesterday we already went and explored south of Gold Coast, town called Coolangatta and it was so beautiful there! More about it in next post! xx

Kommentaare ei ole

Back to Top