CROATIA - FULL OF LIFE

Üks suuur pildikogu meie nädalast Horvaatias! Ilmselgelt see aeg ei olnud piisav, et seda imelist riiki avastada! Jõudsime Zadari, Spliti ja isegi Hvari saarele, kus igalpool veetsime 2 ööd. Viimase öö peatusime Pulas, mis on põhjas, aga vist ei saa lugeda 5 tundi kuskil hostelis magamist kui linna "külastamist". Ma märkasin juba 2-3 aastat tagasi, et paljud mu tuttavad käisid Horvaatias + sotsiaalmeedias laineid lööv the Yacht week ja kõik olid nii vaimustuses, mul oli ka see alati listis olnud, et kunagi-võiks-ära-käia, aga millegipärast arvasin et seda kohta haibitakse üle. No vot, nüüd käidud ja saan öelda, et üks ägedamaid riike Euroopas! ( Välja arvatud muidugi Norra, mis on mu lemmikriik maailmas!!!) Otsid romantilist puhkust, loodust, imelisi randasid või siis hommikuni tantsimist? You name it! Horvaatia pakub kõike! Hinnatasemelt on sarnane Eestile, aga paljud asjad ka ikka tunduvalt kallimad. Oleneb kui turistikas kohas viibida. Paar näidet: paadiga edasi-tagasi pilet Palmižana saarele 6€ (30min), eraldi paadi rentimine päevaks 70-80€, õlu klubis 4-5€, keskmine restoran- 12-15€ pearoog, 13€ üks suund katamaraaniga Hvari saarele Splitist (1 tund), hostel 1 öö alates 13€ (bookisime 3 päeva ette Hvari saarele aga see oli meie õnn vist, et saime niii soodsalt ja üks parimaid hostele kus peatusime). Muidu hostelite hinnad alates 18-20€ ja see siis voodikoht, mitte tuba. Panen kirja ka mõned soovitused, mis hetkel meelde tulid ja mis minuarust on must-do.  Mitte et ma neid kõiki ise teinud oleks, aga kui 99% backeritest soovitab, siis vist ikka vastab tõele! 
- Split ja Zadar. Üliägedad Vahemere linnad! Ja muidugist Dubrovnik ja Makarska all lõunas, kuhu kahjuks ei jõudnud. 
- Island Hopping. Kõige parem oleks seltskonnaga paat rentida, soodsam ja lõbusam! Split on hea alguskoht, kuna need kõige kuulsamad saared on kõik seal lähiümbruses (Vis, Hvar, Brač jne).
- Proovida kohalikku Black Risottot ehk must risotto mereandidega. 
- Splitis asuv restoran FIFE on soodne (8-10€ pearoog) ja üks populaarsemaid restorane, kust saada kohalikke maitsvaid roogasid! See oli alati puupüsti täis ja toit oli imemaitsev!
- Võtta osa pubirallist! Parim viis tutvuda uute inimestega ja saada osa Horvaatia ööelust! 
Kindlasti tahan tagasi minna, avastada rohkem saari ja lõunas asuvaid linnasid/külasid ning loodusparke, kuid hetkel näen end järgnevateks aastateks kaugemates sihtkohtades! Mu listis on Jaapan, Nepaal, Hiina ja Uus-Meremaa.  :P Aga kõigepealt tagasi Austraaliasse, kui ikka saan teise aasta viisa... Sellest lähemalt järgmises postituses kui olen suutnud asju selgemaks mõelda.  SIIN kirjutasin ka lähemalt Horvaatia seiklustest ja meie hääletamisest. Kui kellegil on rohkem küsimusi Horvaatia kohta siis alati võib kirjutada! ;) 

Kommentaare ei ole

Back to Top