ANGKOR WAT

Hommikul äratus kell 4? Pole probleemi kui saab näha ühte maailmaimedest! Mäletan nii hästi kuidas kottpimedas tuk-tukiga sinna sõitsime, väravas kontrolliti taskulambiga pileteid ning kuidas reaalselt telefoni valgusega koperdasime kuhugi kuhu kõik suundusid. Kui päike hakkas tõusma, siis iga minutiga saime aru, miks kõik need tuhanded inimesed on siia poolunise peaga tulnud. Tõeliselt lahe vaatepilt! See nüüd mingi "rahulik" moment küll ei olnud, sest selja taga kuulsid vaid jutupada ja kaamerate klõpsatusi. Aga isegi kui ta on üks turistiallikas (täiesti põhjendatult) siis see päikesetõus jääb pikaks ajaks meelde.
Kui keegi mõtleb, et mis asjast ma räägin, siis tegemist on Kambodža ning ka Aasia ühe peamise vaatamisväärsusega- Angor Wat. Isegi selle 4 tunniga seal ei jõudnud mulle kohale, kuidas on võimalik ehitada nii detailideni läbimõeldud templite kompleksi ja seda kõike 12.sajandil! Tõepoolest üks maailmaimedest!
- Päevapilet: 20 dollarit (veebruarist 37 $)
- Transport sinna: Rendi terveks päevaks omale tuk-tuk (umbes 20 $), sest turistidel ei ole lubatud sõita seal rolleri/autoga, vaid jalgratas või jalutamine (ei soovita-vahemaad VÄGA pikad). Tuk-tuki juht lepib kokku kust peale võtab jne ja samuti teab paremini, kus mis tempel asub.
- Kellaaeg: Kui päikesetõus (5.30) siis soovitan piletijärjekorras olla varakult (enne 5 hommikul), sest kõik kontrollid võtavad aega.
- Riietus: Naistel peavad õlad ja põlved olema kaetud, muidu saadetakse tagasi. Meestel võivad lühikesed püksid olla.
- Soovitus: Võta hommikusöök kaasa, mugavad jalanõud, palju vett.
***
Waking up at 4 am? No problem if I can see one of the wonders of the world! It was a cool experience-driving in a pitch-black, walking towards Angor Wat and seeing only flashlights. We just followed the sounds and flashlights and finally when the sun started to rise, I realised why everybody got out of bed early in the morning. This view was truly beautiful. With every minute you could see more and more details of the building and even tho you were surrounded with people and their cameras, I sure will remember this sunrise. Angkor Wat is the main thing what to see in Cambodia and even in whole South East Asia. After 4 hours there, I still couldn't understand how they could built all this at 12th century. It truly is one of the wonders of the world! 
- Daypass: 20 $ (Feb 2017-37$)

- Transport: Rent a tuktuk for a day (20$) because tourists are not allowed to drive a motorbike/car there, only bicycle/walking (don't recommend-distances are long!). Tuk-Tuk driver picks you up whereever you want and also knows the way and temples. 

- Time: If sunrise (5.30AM) then be at the ticket que before 5AM because everything takes time. 

- Clothing: Women shoulders and knees need to be covered. otherwise send you back. Men are allowed to wear shorts.
- More tips: Bring your breakfast and lot of water, wear comfortable shoes.

1 kommentaar

  1. Angkor Wat is the main thing that can be seen in Cambodia and even in the entire Southeast Asia because there are no analogues of such a grandiose construction.

    VastaKustuta

Back to Top