WE MADE IT TO PERTH

Kui ma 16 august Eestist lennukile astusin, siis tõesti ei arvanud, et Perthi jõudmine nii palju aega võtab! Aga siin me oleme ja esimese 2 päeva mulje oleks: päris chill! Kui me lennujaamast välja kõndisime hommikul kell 7 siis ausalt ma arvasin et mu hambad kukuvad suure lõdisemisega eest. :D  8 kraadi oli ikka natuke liiga harjumatu! Õnneks päeval kisub temperatuur peaaegu 20 poole, seega väljas on nii mõnus kevad! Mõnus oli kanda jopet ja teksaseid ja mitte higistada 24/7. :D Kui oma koju jõudsime (jah me saime kodu 2 päeva enne siia lendamist ja kohe sellest lähemalt!) siis essa asjana läksime lõdisedes magama. :D Lõunal ärgates oli plaan leida supermarket, kust saaksime osta kõik uued vajalikud asjad, teate miks? Sest keegi (mu armas peika) unustas me Perthi lennule pagasi osta. Me lend oli südaööl, ma olin niigi väsinud terve päev trippimisest ja siis selline algus? AirAsia väga ei aidanud kaasa, sest nad pakkusid välja 15 kg 37 euro eest ja iga lisakilo 10 euri ja hakkasid me käsipagasit kaaluma(tohtis olla 7kg). Me mõlema pagasid oli 20 kg + käsipagas (10kg). Kuna minu pagas oli selleks ajaks juba kiletatud, siis läksime peika pagasi kallale ja hakkasime igast asju välja viskama. :D Õnneks ühel Airasia töötajal hakkas meist kahju ja lõpuks tegi kogu pagasi 60 euroga. Niiet peika 20-st kilost sai 10,8 kg ja me pangaarve ei läinud miinusesse. 
Rääkides siis meie elukohast- meil on kodu ja siin on megachill! Meil võib olla küll miljon ebaõnnestumist Austraaliasse jõudmisega, aga koduleidmisega läks meil ikka 100% õnneks. :P Nimelt peale tulutult gumtrees sobramist (leht, kus müüakse/renditakse kõike) ja ühtegi vastust, otsustasin kirjutada ühele Eesti sõbrale, kes elab Perthis. Uurisin maad, et kas ta teab kedagi kes teab kedagi kes üürib tuba ja mis vastuse sain? Et nende majas on vaba tuba ja saate kohe sisse kolida. WHAT? Sellist õnne polnud me ammu näinud ja ütlemata tore oli kohe koju minna, mitte kuskile hotelli! Me ausalt ka oleme forever ever tänulikud Marilynile, kes meie tuleku miljon korda lihtsamaks tegi! Esimesel päeval kokkasimegi koos õhtusööki ja tore oli ka eesti keeles rääkida. :P Me kodu on Bassendeanis, mis on rongiga 20min kaugusel kesklinnast, aga kõigepealt peab 20 min kõndima peatusesse. Siin on linn kuidagi väga laiali (suured eeslinnad) ja nüüd saan aru, miks kõik räägivad auto vajalikkusest. Aga hetkel anname jalgadele tuld, sest me veel ei tea kuhu töö leiame ja kuhu pidama jääme, seega mõttetu auto peale raha kulutada. Haha ega meil tegelt seda auto raha poleks ka, Aasias kuu aega n-ö sunniviisiliselt ootamine võttis pangaarved nulli, seega tahame kiirelt siin töö leida. :D Kui rohkem sissetulekut, siis võib-olla otsime omale korteri, aga hetkel nagu ei tunne selle järgi vajadust. Siin on toa rentimine majas väga populaarne ning ruumipuudust kohe kindlasti ei ole. Nii erinev Londonist, kus sul oligi oma pisike tuba ja that's it. 
Siia kolimine ja n-ö elu alustamine on ikka kordades lihtsam kui Londonis. Muidugi elukoha kohene olemasolu aitab palju kaasa, aga siin on asjad natuke lihtsamad ja loogilisemad. Esimesel päeval tegime tunni jooksul ära kolm põhilist asja, mida siia kolides teha tuleb: TFN(tööloa number), pangakonto, telefoninumber. Kuna see süsteem on sarnane Londonile, siis meil on kuidagi palju lihtsam sisse elada ja siiani oleme väga rahul. Hinnad on ka palju soodsamad kui Londonis. :P Eile siis tutvusime esimest korda oma uue kodulinnaga. Selline mõnus vibe ja väga lihtne ning pole nii busy kui London. Jalutasime kuulsasse Kings parki  ja saime ilusa vaate linnale. Eks varsti annan teada, kuidas tööotsingud lähevad, hetkel veel pole sellega alustanud, vaid hoopis sisse elanud ja võimalustega tutvunud. :)
***
When I went on a plane on 16th of August then I had no idea that it will take so much time to get here! Almost a month! But here we are and first 2 days impression: pretty chill! When we walked out at the airport it was only 8 degrees! Luckily the temperature is going up to +20 during the day and I love this spring feeling here! It's nice to have some fresh air and not to sweat 24/7. :D First thing when we arrived at home, we went to sleep. Yes we have a home!!! This is all thanks to my friend Marilyn who helped us out. After numerous messages in Gumtree and no answers, 2 days before arriving, I wrote to my friend that maybe she knows somebody who has something to rent out. And the answer was- we have a room and you could move in right away! What?! I really wasn't expecting that nice answer!!! We are forever ever grateful to my friend! We live in Bassendean what is 20 min train ride from central but first we need to walk 20 min to train station. :D The suburb is massive here and now I understand why everybody are talking about the need of a car. But right now we don't know where we will work and where we will end up, so no car for us and also, we can't afford it. :D Travelling/waiting in Asia took a lot of money from our bank accounts and we are really looking forward to start working here. So first day our mission here was to find a supermarket because we needed some stuff. My dear boyfriend forgot to book a luggage for our flight, so we ended up throwing our stuff out because buying luggage at the airport is so expensive. Airasia wanted 37 euros for 15 kilos and 10 euros for every extra kilo! That was just crazy! Our luggage was 20 kg + handluggage 10kg. Luckily one of the workers felt sorry for us, so we finally paid only 60 euros. But mistakes happen and now we will always double check if we book! :P 
Starting a life here is so much easier than in London. First evening we did all the important stuff: TFN, telephone number, bank account. It all took only one hour and the system is quite similar to London. Maybe thats why it is also easier to settle in and so far we are happy. Yesterday we went to central and got to know our new hometown. I like the vibe here and that it's not that busy as London. So far we haven't started our jobsearch but we will get to that tomorrow. Enjoy some shots from Perth and soon more about our life here!

2 kommentaari

  1. Usun, et need ''ebaõnnestumised'' teevadki sellest veel ägedama kogemuse kui see niigi on, mida pärast hea meenutada! Jaaa, koju tahaks ka ikka piiluda! Megasuper linn ja pildid!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma usun ka ja kõige olulisem ikka ise positiivseks jääda ja lihtsalt naerda kogu olukorra üle. :D Kodu on selline lihtne, bassein aias ja palmid kasvavad. :D

      Kustuta

Back to Top