FIRST UPDATE FROM LONDON


Haaaa, et siis juba 1,5 nädalat Londonis ja ei kippu ega kõppu minust. Väga lihtne põhjus oli selleks, mul polnud wifit esimesed 5 päeva kodus. Jep, mitu päeva ilma insta scrollita. Oli raske, aga sain hakkama. Ma isegi ei kujuta ette, kust ma alustama peaks.. Päris palju juba tehtud ja sisseelamine on läinud väga kiirelt. Proovin kirjutada igast valdkonnast ja teha lühidalt, ausalt ka! 
Esimesed 3 päeva. Uudistasime ringi ja tuulasime igast inetrjööri poode läbi ning nägime esimest korda ka oma korterit. Silmad lõid särama ja mõistsime vist ka ise lõpuks, et see saab MEIE kodu olema! Järgneval päeval tegime vajalikke sisseoste ehk siis mõnusad väljaminekud igast patjade/tekkide ja muu nänni peale.  Esimesel päeval ka külastasime peiksi ülikooli fitness centret ning tegime sinna aastased lepingud. Kuna see tüüp oli seal muhe, sain samuti õpilase hinnaga, whoop whoop! Motivatsioon on laes treeninguteks, eriti kui Sul oma personaaltreener kodust võtta. :D Ehk siis suveks vormi, päris kindlasti!
Kingston. Meie armas kodulinnake või siis pigem linnaosa Londonis. Natuke imelik seda nii nimetada, sest see on suurem kui Tartu :D Aga juba esimesel päeval ringi uudistades kasvas me armastus hubase Kingstoni vastu! Siin on kõik olemas ja rohkemgi veel ehk Centralisse pole väga vajadust minna. Käisime reedel seal, kuna mul oli vaja National Insurance ehk NI numbri intervjuule minna ja trippides centralis metroode ja veel miljoni inimesega saime vaid aru, kui mõnus on Kingstonis. 
Transport. Sobib hästi järgmiseks teemaks, sest see on kallis. Õnneks me elame Kingstoni kesklinnas ja meil pole vajadust siin mingit transporti kasutada. Kõikjale jalatallataksoga. 
Kodu.  KODU!!! Ehk siis jah, miljoni hüümärgiga, sest meil on lõpuks oma kodu. Kes natukenegi Londoni eluga kursis on, siis teab kui raske on leida üürikat, eriti kui üks on Norras ja teine Eestis. Muidugi rääkides Londoni üürihindadest... Ma elaks Eestis villas selle raha eest, mis me siin oma pisikese kahetoalise eest maksame. (PS! Snapchatis on üleval väike video me kodust! follow me : annikavokksepp) Me oleme megaõnnelikud oma kodu pärast, sest meil tõeliselt vedas. Kui me olime lennupiletid augusti alguses ära ostnud siis meil ei olnud kodu. Me olime augusti lõpuks juba täiesti alla andnud, et leiame korteri ja arvasime et esimene kuu aega siis oleme kuskil shared house's kus samuti hinnaklass toa eest oli umbes 800 naela. Me maksame oma korteri eest 1100 naela. Ärge parem arvutage eurodesse, kukute toolilt maha. Sisse saime kolida 3 päeva hiljem kui maandusime Londonis ning esimesed päevad kulusid korteri koristamisele ja omaks tegemisele. Tegelikult kulus esimesed 4 päeva pigem vaid WIFI peale, sest me veetsime tunde telefoni otsas kuna me ei saanud seda tööle. Ja siin on väga tavaline, et Sind pannakse ootele paariks tunniks või siis öeldakse et helistatakse tagasi. Arvake ise, kas helistasid. Lõpuks peale tuhandet kõne ja korduvaid visiite poodi saime omale remondimehe koju ja viga oli boksis. Jesss noh. Nüüdseks kodu läigib ja insta scroll jätkub. 
Inimesed. Ja nende sõbralikkus ning see armas charm. Ma tunnen, et olen ise ka palju positiivsem, kui inimesed poes naeratvad ja teevad juttu ning kogu see viisakus ja heatahtlikkus.. No ja muidugi rääkides moest. Niiii palju stiilseid inimesi, mis muidugi vaid inspireerib!!
Bürokraatia. Appi, apppppi. Kuidas siis alustada? Selleks, et sa leiaksid töö on Sul vaja NI numbrit (National Insurance number) ning vaja aeg kokku leppida intervjuuks. Selleks on Sul aga vaja tõendavat dokumenti, et sa elad kuskil. Selleks, et omale korterit saada, on Sul vaja NI numbrit või siis inglise pangakontot. Selleks, et saaksid pangakonto on Sul vaja NI numbrit või siis tööandjalt kirja, mis on selle aadressiga kus Sa elad. Korralik nõiaring. Meil läks hästi, sest saime korteri otse omanikult ja ta ei küsinud neid asju. Küll aga ta tahtis soovituskirja töölt, meie autobiograafiat ja siis veel miljon kinnitust, et kas me ikka oleme sobilikud. Õnneks vist olime. Pangakontot proovisin ka saada, aga meie private landlordiga sõlmitud leping neile ei sobi ning kuna mul pole ei NI numbrit ega tööd, siis pangakontost võin vaid unenägusid näha. 
Ja mida mina siis siin teen? Oleks vist pidanud sellest alustama. :D Neljapäeval ehk nädal peale siia kolimist oli siis esimene päev, kus ma tegelesin töö otsimisega. Käisin kohapeal kuues riidepoes ning 3 päeva hiljem olen juba saanud neljast kohast vastukaja. Ma ise arvan, et päris hästi läinud. Mind hirmutati juba juttudega, et mingi 1-2 kuud läheb enne kui töö leiad. Aga eks see kõik oleneb inimesest endast.  Kõige parem oli muidugi see, et ühes kohas sain kohe ülesande- pane outfit kokku 10 minutiga, kus Rita Ora läheb MTV auhinnagalale. Mul jälle silmad lõid särama, sest see on see mida ma armastan. Peale seda tegid nad mulle kohe intervjuu ning põhimõtteliselt oleks nad mind tööle võtnud, aga kuna mul pole NI numbrit siis enne seda nad mind palgata ei saa. Ootan veel 2-3 nädalat seda. Ideaalis tahaks erialase töö leida, kuid alguses on mul lihtsalt mingitki tööd vaja, sest pangakonto tühjeneb liiiiga kiiresti. Ja no muidugi kuiiii raske on end poodidest eemale hoida!! Mu wishlist on juba kilomeetrite pikkune! :D 
Selleks korraks kõik. Lühike update mu Londoni elust ning blogis proovin aktiivsem olla, sest nüüdseks olen end päris hästi sisse seadnud. Homme juba ühes teises kohas intervjuu ning ma peaksin ka siia mingi hetk oma keelelised naljad kokku koguma. Neid on juba päris palju kogunenud, sest see briti aktsent on ikka omamoodi pähkel. Nautige sügist armsad sõbrad! 
Hat- Monton // Skirt, bag- Vintage // Sneakers- New Balance // Top- H&M

6 kommentaari

  1. Ma tean, mida sa NI numbri suhtes tunned! :D Aga nii vahva, palju edu sulle seal! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa! Ootan pikisilmi oma NI numbrit :D Ja suured t2nud, edu kindlasti vaja! ;)

      Kustuta
  2. Samad sõnad nagu Anettel, üleüldse kõik see asjaajamine.... A võin lohutuseks öelda, et kuu aja pärast on see tõenäoliselt nagu halb unenägu ja peast pühitud :D Me tegime sellise "triki", et andsime neile alguses ühe tuttava eestlase aadressi ja hiljem muutsime lihtsalt ümber, kiirendas asja väheke. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Õnneks olin väga kursis ja ette valmistanud end selle bürokraatiaga ja mõtlesin ka selle triki peale aga me saime korteri enne kui Londonisse jõudsime seega meil ikka tohutult vedas :) Varsti nagunii kõik korras, vaja vaid oodata ;)

      Kustuta
  3. Tee enda korterist ka millalgi postitus.. või siis äkki video? Nii äge on millegi pärast teiste kodusi näha ja inspiratsiooni ammutada ;)

    VastaKustuta

Back to Top