TIME TO TRAVEL


Millele ma olen juba septembri algusest oma aega panustanud? Eks ikka reisi planeerimisele! Seega, 10.veebruaril alustan oma Aasia seiklust ning 1,5-ks kuuks muutub see blogi rohkem reisiteemaliseks! Ma loodan et sobib!  Kes siis veel Su ellu toob põnevust, kui mitte Sina ise?
Mis mu reisi eesmärk on? Uus kultuur, enese arendamine, põnevad väljakutsed ja seiklused (loodetavasti mitte esihammaste väljakukkumine ), veel rohkem enesekindlust ja julgust juurde. Kõige olulisem, teha end veel õnnelikumaks! 
Kuidas ma selleni jõudsin? See mõte oli mind kummitanud juba mitu aastat, need väiksed reisid ja Eurotripi tegemine toitsid vaid natuke hinge. Tundsin kogu aeg, et on vaja midagi suuremat. Juba kevadel hakkas see mõte aina tugevamini end ilmutama ja augustis panin omale eesmärgi, et 2015.aastal teen vähemalt kuu ajase reisi Aasiasse. Siis hakkasin juba pileteid pidevalt vaatama ja septembri alguses küsisin oma sõbralt Andreselt nõu, kes tunneb piletite otsimist paremini kui oma kümmet sõrme. Ja nii see algas, ta saatis lingi, ma mõtlesin kas nüüd või ei iial ja ostsin piletid.  Reisi planeerimine on olnud pikk protsess ja ma olen nii nautinud seda. Ma võin end täiesti unustada interneti avarustesse, kui loen uutest põnevatest kohtadest. Kõigepealt tegingi Google Mapsi lahti ja mõtlesin, kuhu siis? Sest ostsin piletid Bangkoki ja tagasi Vietnami Ho Chi Minhi kaudu. 
Kuhu siis tuuled mind viivad? Kõik sihtkohad kujunesid kuidagi tunde järgi välja. Ma väga täpselt ei räägi, sest plaanid kindlasti muutuvad palju ja kui aus olla, siis ega mul väga paigas see plaan polegi...Ruumi on vaja ka spontaansusele.
Kõigepealt maandun oma seljakotiga Põhja-Tais, kus viibin Chiang Mais ning selle lähiümbruses. Plaanis on natuke joogatada ja meditatsiooniga tegeleda, sest selle armastus on mul juba pikemat aega olnud. Kõlab nagu lähen "Eat, pray, love" reisi tegema, aga olgem ausad, siis uutes olukordades olemisega õpibki enda kohta kõige rohkem.  Kui Põhja-Tai mäed 9 päevaga vallutatud siis lendan Filipiinidele! See riik tõmbas mind kõige rohkem ja proovisin seda igatepidi ikkagist reisimarsruuti sokutada. Ja nii sai tehtud. Filipiinide avastamist alustan Boracay saarelt, mis on kuulus oma surfirandade poolest. Seal saan kokku Andrese ja ta vennaga ning nädalaks ajaks läheb peale režiim päike-surf-rand-chill!  Kui laual seismine selge (wish me luck!), suundun Boholi saarele, kus aitan kaasa MTÜ Andakidzi tegevusele vabatahtlikuna.
Oma reisi viimased 3 nädalat veedan Vietnamis, kus on plaan hakata Kesk-Vietnamist lõuna poole liikuma ning selle ajaga siis erinevaid kohti külastada. Võib-olla viimase nädala veedan Phu Quoc saarel, aga kui aus olla, siis mu Vietnami plaan on suht spontaanne (loe: olematu).  Küll kõik paika loksub, loodetavasti.
   Suure tänu võlgnen oma sõbrale Andresele, kes on mu pidev Google olnud.  Tänu temale sain ma ka lennupiletid tõeliselt soodsalt ning mõne idee, mis sihtkohta võiks külastada. Soodsaid lennupileteid ja erinevate sihtkohtade infot leiab lehelt trip.ee.  Kindlasti paljusid huvitab mis hinnaga siis need "soodsad" lennupiletid on. Kõik kokku läks 850 €, sinna sisse on arvestatud ka siselennud, mida mul on 8. Põhiliselt siis selle jaoks, et aega kokku hoida ja külastada võimalikult palju erinevaid kohti. Paar siselendu tuleb Vietnamis juurde, mille olen välja vaadanud aga need ostan käigu pealt.  Päris hea hinnaga või mis? Selleks et reisida, ei pea olema paksu rahakotiga. :) Piisab vaid tahtejõust ja natuke eeltööst!
Kui nüüd keegi terve aeg lugedes mõtles, et kellega ma siis lähen, siis vastus on lihtne- üksi. Kui kellegil on nende sihtkohtade infot, siis võite hea meelega jagada! 
"If it doesn't challenge you, it won't change you."
***
So, this long text is here about my trip to Asia what begins in 2 weeks! I'm gonna travel through Northern-Thailand, Philippines and Vietnam. I've planned this trip since the beginning of September when I spontaneously bought tickets. Traveling and discovering new places is my passion. This trip gives me a lot more confidence and certainly I'll learn a lot about myself. So this blog will be next 1,5 months about traveling! 

12 kommentaari

  1. Übervinge! Soovin palju edu, kindlameelsust ja rahulikku meelt Sulle reisile. Ootan juba tulevasi reisipostitusi! Ja loomulikult, edu hammastesaagaga! Kogu situatsioon tundub nii tragikoomiline ja saadan mõnusat vaibi ja häid mõtteid Sinu poole teele :D.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, edu on vaja! :) Loodan et saan reisipostitusi teha, oleneb kui õnnistatud ma internetiga olen. Ja see hammastelugu on tõesti üks suur nalja-draama-number :D

      Kustuta
  2. Ohhhhh nii lahe! Endal on ka mõttes mõlkunud selline spontaanne eneseavastuse trip ette võtta, aga vaja veel natuke gümna lõpetamisega vaeva näha. Küll siis lähen. :)
    Soovin sulle omaltpoolt mega lahedat reisi!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kindlasti võta see ette! Annab palju kogemust ;) Aitäh reisisoovide eest :)

      Kustuta
  3. Super vinge! :) Minu poolt ka head reisi :)

    VastaKustuta
  4. Vau kui kihvt! Minu esimene mõte oli kohe, et võiksid reisivlogi pidama hakata (: Alati on tore ilusaid pilte vaadata aga liikuv pilt on midagi hoopis muud! Meeleolukat seiklust Sulle ja vaata et ikka tagasi tuled. Nagu siin korduvalt on läbi jooksnud (nt su hambutu instagrami pildi all:D), siis oled tõesti meeletuks inspiratsiooniks kõigile teistele.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vlogid tulevad ka kindlasti, sest kui kõik hästi läheb, siis saan GoPro omale kaasa :) Juba vaikselt harjutan siin monteerimist :D Ja aitäh ilusate soovide ja sõnade eest, need teevadki meele rõõmsaks ( :

      Kustuta
  5. Ma juba mainisin instagramis, aga no see on uskumatu millist motivatsiooni ja inspiratsiooni sa oma tegemistega edasi annad! Kindlasti üks lemmikblogijaid, kui mitte lemmikuim. Mega vinget tripi ja väga loodan, et läbi video ka meieni seda tood!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei oska sõnadesse panna kui palju sellised ilusad sõnad mind motiveerivad!!! Suur suur aitäh ja toon reisi siia ka läbi video! :)

      Kustuta

Back to Top