NEW YEAR'S EVE

Alustuseks soovin kõigile ilusat uut aastat!
 Kui paljud saavad öelda, et täitsid kõik oma eelmise aasta lubadused? Või kas üldse andsite neid? Teate küll, trennilubadused, tervislikum eluviis jne... Eks selle üle saab palju nalja teha, aga samas uue aasta vastuvõtmine on ka natuke sügavama tähendusega. Või vähemalt minu jaoks. See on võimalus vaadata oma aastale tagasi, ükskõik kui hea või halb see oli, õppida kõikidest kogemustest ja anda omale võimalus uuel aastal täita kõik oma unistused, mis mingil põhjusel täitmata jäid. Uus aasta, uus algus.
Viimased aastad pole mu aastavahetuse peod kuidagi õnnestunud aga sel aastal sujus kõik iseenesest paika. Polnud mingit stressi, vaid ainult rõõm. Ma veetsin aasta viimase õhtu oma kallite sõprade seltsis, kelle juures korraldasime piduliku õhtusöögi ning see oli tõeliselt lahe! Mina vastutasin lauakatmise eest, sest ma endiselt ei oska süüa teha. See on see koht, kus peaks äkki uue aasta lubaduse andma? :D  Õnneks olid peakokkadeks Liisu&Robi ning tänu nende kätetööle saime nautida imemaitsvat õhtusööki! Aastavahetus sai ära saadetud suure naeruga!
 Usun, et pool Eestit vaevles 1.jaanuaril peavalu käes, kuid mina saan öelda, et mul täitus 4 kuud juba ilma alkoholita. Jah, 4 kuud null alkoholi. Ei, ma pole rase ega veel miljon muud põhjust. Vaid lihtsalt tahtsin proovida alkoholivaba elu. Kõlab natuke naljakalt, aga tegelikult, vaadake korra enda ümber ning mõelge, kui raske või lihtne oleks sellise eluviisi proovimine? Siinkohal saan tänada oma sõbrannat Sannat, kes oli mulle eeskujuks. Tema alustas seda 1.juulil ning eesmärk on aasta aega ilma alkoholita. Mina ei seadnud omale mingit kindlat tähtaega, aga jätkan seda teekonda nii kaua kuni tuju on. Ma soovitan kõigile natuke aega hoida alkoholist täiesti eemale ning uskuge mind, Te avastate nii mõndagi. Nii enda, oma keha, mõtete kui ka ümbritsevate inimeste kohta. Ning jah, lõbus saab olla ka ilma alkoholita. Muidugi veel see, et hommikused ärkamised on energiarohkemad ning rahakoti sisu ei kahane ühe peoga märgatavalt + veel päris mitu head põhjust. Mõtlesin seda siin jagada, sest olen selle kohta päris palju vastakaid kommentaare saanud. Mis on Teie seisukoht? Äkki nii mõnigi Teist lisab selle oma uue aasta lubaduste listi või vähemalt mõtleb selle peale. :) 
Mul on hea meel vaadata tagasi aastale ning õnneks ma saan öelda, et kõik 2014 lubadused on täidetud ning isegi need 10 eesmärki, mis ma omale augustis seadsin. Loodan, et võtsite uue aasta vastu suure rõõmuga ning olete valmis põnevateks väljakutseteks!
***
First of all, Happy New Year!
 New year, new chapter. For me is the New Years Eve also with a deeper meaning. It's a time when you can look back, think what you learned and achieved. Time to set up new goals and fulfill all the dreams!  How many of you can say that they filled their 2014 resolutions or did you even made them? Luckily, I can say that I crossed all of them from my list and the year 2014 was really successful!
My New Years Eve was full of laughter with friends. We made a fancy dinner and oh my god how much we ate! I made the table decorations because I'm still not very good at kitchen but maybe I should put cooking into my New Years resolutions list? Well, I think about it. 
My first day of a year was really good, because first of all, I did'nt have any hangover because I've been without alcohol 4 months now. I'm really proud of that because it's not a simple task. Think for a second, how hard would it be for you, not to drink alcohol? My best friend Sanna was an example for me because she made a deal "one year without alcohol" since 1st of July. I did'n put any deadline for myself but I'm pretty sure that I'll keep on doing this. I recommend this "deal" for everybody because you have no idea how much it affects your life. My whole body and mind has changed. You can also have fun without drinks! I shared this here because I got a lot of different comments about that. What's your opinion? Maybe somebody will put that "deal" to their resolutions list? :) 
I hope you are ready for 2015 because I am! Soon this blog will be more about traveling! Stay tuned!

6 kommentaari

  1. Mina pole kunagi väga suur alkoholilemb olnud ja pidudel piirdub minu jook pigem paari õlle või siidriga (kui üldse midagi alkohoolset). Aastavahetusel otsustasin natuke "uhkema" joogi kasuks ja tegime sõbrannadega mimosasid ja kuna pidu kestis pikalt ja mulle ei meeldi niikuinii end kogu täiega purju juua, siis peavalu ega muu kui väsimuse käes ma vaevlema ei pidanudki. Peojärgsed hommikud on alati kerged ja tunnen end värskena ja tänan ennast, et mulle ei meeldi juua ja pohmaka käes kannatan 1-2 korda aastas. Minu meelest on mittejoomine absoluutselt tervitatav ja paljud võiks selle ette võtta. Täpselt nagu Sa ütled - lõbus on ka alkoholita ja ma teinekord ei mõistagi miks on vaja seltskonna ainsale mittejoojale seda ette heita või kui ta üks kord joobki, siis öelda: "No pane nüüd ikka täiega, Sa muidu ju niikuinii ei joo". Rõõmustan Sinuga Su 4 kuu puhul! (:

    VastaKustuta
  2. Kiidan Sind ka!! Sest mida vähem alkoholi elus on, seda lihtsam! Kuigi mimosad on päris head, eriti värske astelpajumahlaga :D Aga tõsi ta on, et kõige hullem ongi see erinevate inimeste kriitika. Selle asemel et küsida "Miks sa ei joo?" küsin ma neilt "Aga miks sa jood?". Siis tuleb mustmiljon varianti, aga ma ei ütlegi, mis on õige või vale. Eks igaüks teeb ise enda valikud :) Ma ei hakka kunagi selliseks inimeseks, kes korjab peol teistelt kokteile ära ja peab moraali :D Lihtsalt vahelduseks päris hea ilma vägijoogita. Aga aitäh seisukoha eest ;)

    VastaKustuta
  3. Head uut aastat! Tundub, et Sul oli väga meeldiv a-v pidu :) Ja väga tubli alkoholivältimise lubadus! Olen ise ka mõelnud, aga just sõprade vingumine on siiani tagasi hoidnud. Haha, kõlab nagu ma jooks väga palju :D Aga ka natuke napsitamise võiks tegelikult mõneks ajaks kõrvale jätta, kas või huvi pärast. Eks näeb, mis saab :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sulle ka ilusat uut! Tõsi ta on, et isegi natuke aega eemalolek alkoholist muudab palju :) Mina soovitan proovida! Ja õiged sõbrad mõistavad ja austavad Su otsuseid :)

      Kustuta
  4. Ma ei joo alkoholi, mitte, et ma oleks hullult selle vastu, aga mulle see lihtsalt ei maitse. Teismelisena ma proovisin ja jõin ka enamus pidudel, nii et ma ei saa öelda, et ma kunagi purjus poleks olnud, aga mingi hetk lihtsalt mul käis see klõks ära, et milleks? Mul endal ei ole seda vaja, et mul huvitavam või lõbusam oleks ja pealegi, kui see mulle ei maitse ka siis, miks ma üldse joon? Noh ja siis hakkas tulema küsima, miks ma ei joo jne, inimestel suured silmad. Neile ei tahtnud kuidagi pähe mahtuda see, et ma lihtsalt ei taha. Aga nüüdseks on kõik harjunud sellega, et ma ei joo ja ei hakka nende sundimisel jooma ka. :)

    Mina samuti ei heida kellelegi ette, kui ta joob, aga minu arvamus on, et inimesed seostavad liiga palju lõbusat meeleolu peol alkoholiga. Ka niisama olles ilma joogita saab olla väga kihvt :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nõustun Sinuga ja kiidan Sind, et suudad endale kindlaks jääda! :)

      Kustuta

Back to Top