Eurotrip 2013

Kolmeks nädalaks muutub minu blogi hoopis reisiblogiks ja seda seetõttu, et läheme Raineriga laupäeval Eurotripile. Siit võib leida pilte ja postitusi meie reisi kohta, aga ei oska öelda kui palju neid reaalselt tuleb. Oleneb interneti olemasolust.
Aga rääkides reisist.. ei teagi kust alustada. Tuleb pikk postitus. :D
Hakkasime juba juunis mõtlema, et võiks Euroopasse trippima minna ja siis leidsin sellise asja nagu Interrail- rongipass, mis maksab 265 € ja saab reisida kogu Euroopa läbi. See pass kehtib 22 päeva ja sõidupäevi, millal sõita saad, on 10. Ütleme nii, et algne reisiplaan ja praegune on nagu öö ja päev. Reisiplaane või siis nii-öelda marsruute oli meil ikka päris palju. Need muutusid kiiremini kui ilm :D Seda siis seetõttu, et osades vahemeremaades ei kehtinud Interrail või siis rongid/praamid ei sõitnud.
Algne reisiplaan ja kasutades Interraili kuni 15.augusti hommikuni oli:
24.08- 14.09
Tallinn-Bremen-München - Veneetsia (kohapeal 1 öö) - Ancona - Corfu (praamiga sinna ja kohapeal 5-6 ööd)- Ateena (praamiga sinna,kohapeal 2 ööd) - Brindisi (Corfult tagasi praamiga)- Rooma ( kohapeal 2 ööd) - Pisa ( sealt edasi Barcelonasse praamiga) - Barcelona ( 1 öö) -Pariis- Amsterdam ( 1 öö) - Bremen- Tallinn
Tähtis oli, et saaks edasi-tagasi kindlasti lennukiga, mitte rongi või bussiga.
Aga see kõik muutus, kui olime vahetanud paar meili Itaalia-Kreeka praamiliiniga, kus selgus, et oihh paar tasu tuleb ka juurde. Olime juba välja uurinud, et lisanduvad sadamamaks 7 €, kütusemaks olenevalt laevaliinist, seasonal surcharge 20 €. Juba leppisime sellega, et no maksame need ära, aga siis kui olime igalt koduleheküljelt saanud erinevat infot, otsustasime meile vahetada praamiliiniga. Tuli välja, et see laev ikkagist ei sõida Corfult läbi ja tuleb maksta ka tekil viibimise maks 42 €. Siis otsustasime, et jääb ära. Pole mõtet maksta nii palju makse juurde( kokku oleks maksnud Corfu otsa eest edasi-tagasi 160 € juurde) kuigi igalpool kirjas et Interrail Global Passi omanikele tasuta ja tasuta. :D Ei tasu uskuda kõike. Selleks ajaks olime juba teada saanud, et Barcelonasse ka minna ei saa, sest laev ei väljunud meile vajalikul kuupäeval. Mõtlesime, et jätame selle ära ja lähme hoopis Marseille või Nizzasse. Aga siis tekkis probleem sõidupäevadega.Ja nii need probleemid kuhjusid. Olime juba ära broneerinud Bremen-München rongiotsa ja öörongi München-Veneetsia. Need olid juba 15.50 €. Seega hakkasime kokku lööma kõiki broneerimistasusid, sest peaaegu kõik rongiajad, mis meil välja vaadatud olid, vajasid broneerimist. Seega, hakkasime mõistma, kui kulukaks see Interrail läheb.
 Mu sünnipäevahommikul tegime uue reisiplaani. Vaatasime huvi pärast palju lennukiga näiteks Bremenist Barcelonasse oleks. Ja nii see mõte hakkas lendama. Kui kasutaks kogu aeg Ryan Airi?
Lõplik reisiplaan tuli palju palju soodsam, sest me reisime lennukitega ja sõidame ka ühe rongiotsa. Kõik lennukid + 1 rong läksid kokku 200 €.  Lennukitega reisimise plussiks on see, et saame kohapeal kauem viibida ja ei pea poolt oma reisi rongides või laevades veetma.
 Meie reisiplaan:
24.08- 13.09
Tallinn-Bremen- Barcelona- Pisa- Rooma- Corfu-Oslo-Tallinn
See reisiplaan on nüüd palju palju väiksem. Paljud riigid ja sihtkohad jäid ära, eriti on mul kahju Ateenast, aga kuna lennuliiklus ei klappinud meie aegadega, siis jäid need sihtkohad.
Bremenis kohtume mu Saksamaa aastase hostperega. Ma olen niii õnnelik, sest ma pole neid näinud üle kolme aasta.. Ooootan seda kohtumist nii väga!
Bremenis veedame öö lennujaamas, sest meil on väga varajane lend ja polnud ühtegi normaalse hinnaga hostelit või hotelli saadaval. Pole mõtet maksta paari tunni eest, sest peame lennujaamas hommikul kella 5 ajal juba olema.
Barcelonas veedame 10 päeva. Otsisime pikalt ööbimist ja otsustasime lõpuks apartmendi kasuks. Üürisime selle leheküljelt wimdu.com, mille point ongi siis, et inimesed üürivad oma kodus tube välja ning meie valisime siis toa, kus meil oma rõdu ja privaatne vannituba. Kindlasti oleksime saanud apartmendi soodsamalt, aga meil jäi see otsimine ja bookimine väga viimasele minutile kuna me ei arvanud et sinna nii pikaks ajaks läheme.  Otsisime ka leheküljelt housetrip.com aga ei leidnud sobivat.
Barcelonas tahame kindlasti üle vaadata need põhiturismi kohad, vaadata purskkaevude showd, chillida rannas ja nautida head veini ja sööki. Sõidame ka Barcelonast välja ja proovime külastada mõnda veiniistandust ja Montserrat'i mägesid.


Mina tahaks minna lõbustusparki, aga Raineri jaoks oleks see mõttetu, sest ta ütles et loobiks seal vaid purke :D Äkki külastame siis hoopis veeparki. 
Barcelonast sõidame edasi Itaaliasse, Pisa linna, kus viibime natuke aega. Kui Pisa torn sirgeks lükatud, suundume rongiga Rooma.
Roomas oleme poolteist päeva ja kuna Rooma ongi üks suur muuseum, siis proovime näha nii palju kui võimalik! Oleks tahtnud seal kauem viibida, sest ma olen suur Rooma ajaloo fänn, aga lennuliiklus ei töötanud meie kasuks.


Siis suundume edasi paradiisi... Kreekasse, Corfu saarele! Seal viibime 7 ööd ja võtsime Dassiasse hotelli koos hommikusöögiga. Niipalju siis sellest, et võtame odavad hostelid ja apartmendid ja teeme ise süüa jne.. :D Aga kui hakata võrdlema hostelite hindasid ja asukohti, ja neid vahemaid jne siis tuli lõpuks sama hinnaga.

The world is a book, and those who do not travel, read only a page. 

Corful rendime kaheks päevaks auto ja sõidame mööda saart ringi. Külastame mägesid ja erinevaid randu. Veedame aega kindlasti ka Corfu linnas, kus vaatame üle kuulsa vanalinna. Corful tahaks kindlasti snorgeldada, hüpata kaljult, lõõgastuda ja imetleda saare loodust. Meie hotelli läheduses on ka võimalus erinevaid veeatraktsioone proovida, eks kohapeal selguvad hinnad. :)
Tagasi sõidame Oslo kaudu ja Bremen-Tallinna ots läks raisku, aga kuna lihtsalt niii palju odavam tuli, otsustasime Oslo otsa kasuks. Jõuame ka Oslos natuke aega arvatavasti veeta.
Selline siis näeb teoorias meie reisiplaan välja, eks näis, mis reaalsuses toimuma hakkab. :)
Oooootan seda reisi juba väga!  Ma olen ammu tahtnud minna Euroopat avastama, paljud sihtkohad jäid küll algselt plaanitult ära, aga see võib-olla olekski liiga kappamiseks läinud. :D
Meil on enam vähem välja vaadatud, mida reisil teha võiks ja mida vaadata, aga ausalt öeldes oleme suhteliselt spontannsed ja vaatame kuhu tuuled viivad. :)
  It's gonna be awesome!


Kõik sihtkohtadega seotud soovitused, küsimused ja toredad sõnad on oodatud kommentaaridesse.

Olge tublid ja näeme varsti! :)

Kommentaare ei ole

Back to Top