It´s time for summerdresses!

Teisipäeval valmis midagi ilusat.. :)
  Kleit valmis kiirelt, kuna mul oli eelnevalt korsetilaadne lõige tehtud. Algselt pidi tulema lihtne must ratasklošš seelik, aga kangaste korrastamise käigus leidsin selle türkiissinise kanga ning kuidagi pidi sellele kasutust leidma. Must kangas pärineb Baltika laost ning ülaosa ning detailid Kangadzunglist.
Korseti osa töötlesin musta voodriga ning taga on kuldne lukk. Ülaosa dubleerisin tugevalt ning seepärast ei pannud ka korvikesi sisse. Selleks, et ta ülevalt ilusti kaardu hoiaks, õmblesin õmblusvarud maha ning kui vooder oli õmmeldud, kinnitasin väikeste pistetega õmblusvarud omavahel, tänu sellele hoiab korseti osa hästi ja vooder ei saa liikuda kuhugi.  Proovi ise teha oli keeruline, aga õnneks on meil Tallinn Dollsis uusi toredaid praktikante ning nemad said mind aidata.
Kleidi allosa on ratasklošš ja mina lõikasin selle välja ilma ühegi sisselõiketa ehk ilma küljeõmblusteta. Hiljem kui lukku panin, siis tegin sisselõike, aga kindlasti tuleb jälgida lõimesuunda, et ta ei jääks kiskuma. Minul oli kahjuks kangast väga vähe, sest ma alguses ei plaaninud ratasklošši teha, aga mul õnnestus ta kuidagiviisi ära mahutada, seega eest on tsipa lühem ning luku jaoks sisselõiget tehes ei saanud ma lõimesuunaga arvestada.
Mu lemmikuteks on poolratas-ja ratasklošš seelikud/kleidid, sest nad on mõnusalt lendlevad ning ilmselt teen suveks igast erinevaid veel juurde! Võin lisada ka õpetuse, sest see on suhteliselt lihtne ja usun et iga inimene, kes natuke õmblemisest midagi jagab, saab sellega suurepäraselt hakkama. :)
Kleidi tegemise käigus otsustasin tikkida korseti ülaosasse ka pärlid,  mis natuke kaunistaks. Ostsin need kunagi Kangadzunglist ja lõpuks leidsid nad endale kodu. :)



Laupäeval sai ka ERKI Moeshowl käidud ning usun, et võit läks väga õigesse kohta!  :) Rainer produtseeris Marini video, seega olin sellest palju kuulnud ning lõpptulemuses pettuma ei pidanud! Tõeliselt hea oli!
Nüüd peaksin rohkem lõputööle keskenduma, milleks on siis jope/mantel. Sellegipoolest proovin iga nädal ikka midagi uut omale teha, kuid kõigepealt tellimustööd! Lõpukleite näeb siin alles juunis. :)
Päikest!

Kommentaare ei ole

Back to Top