CHIANG MAI

Tavaline keset tänavat..
Smuuti on põhiline! See söögikoht oli väga lahe, mida Miaga külastasime- nad kasvatasid kõik toorained ise, seega väga hea vegetarian kogemus jälle!
Pad Thai- must have Tais
Ideaalne koht hommikusöögi nautimiseks!

Sellele linnale ja ajale tagasi vaadates tundub nagu see oleks mitu kuud tagasi olnud..Tegelikult olin ma ju alles seal!Iga päev elan nii palju uusi kogemusi ja emotsioone läbi. Hetkel olen Filipiinidel Boholi saarel Anda külas. Seda on väga raske seletada, aga ma tunnen end siin kummaliselt õnnelikuna. Ütleme et lausa nii hästi, kui mõtlen siit lahkumisele, siis käib südamest valu läbi.. Olgu, parem räägin Põhja-Taist ja Chiang Mai seiklustest, sest proovin siin vaikselt järje peale saada ja ei jõua ära oodata, millal saan jagada Filipiinide armastust Teiega! Aga ma tahan rääkida oma reisist loogilises järjekorras. 
Seega- Chiang Mai- suuruselt teine linn Tais ning vanima ajalooga. Kes templeid tahab näha, siis neid jagub seal iga nurga peal. Tulles Paist, mis jättis sügava jälje mu südamesse oma pisikese küla atmosfääriga, oli mul raske kohaneda Chiang Maiga. Ütleme siis nii, et ma polnud sellest linnast nii vaimustuses. Aga see on ka sellepärast, et ma pole suurlinnade fänn. Eriti siin Aasias, need on kõik ühesugused-lärmakad, kiired, natuke turistikad. Mul oli paar päeva seal aega ning miks ma sinna läksin oli ööturg (Sunday Night Market) ning see oli seda väärt.  Igal pühapäeval keelatakse autodele sissepääs kahele põhitänavale ning kõik kaupmehed panevad oma putkad püsti ning kauplemine võib alata. Sealt võid leida kõike ning põhiline oli muidugi "hand-made" käsitöö, mida müüsid kõik. Jep, kõva käsitöö. Seega ma usun, et paljud turistid said sellega natuke tünga. Tasus uskuda vaid neid "käsitöö" kaupmehi, kes tegid Sulle kohapeal ehte valmis. Okei, mida ma nüüd kahetsen on see, et ma ei ostnud omale Tai traditsioonilise mustriga rõivaid. Samuti unustasin Boracaylt osta omale käevõru. (Mul on plaan igast kohast osta üks käevõru omale.) Nii ta läheb, arvad et Sul on aega ja siis äkitselt jooksed juba lennule. Põhjus tagasi minna, eks? Tai köök on ka üks põhjus, sest appi kus ma igatsen neid toite! Ja kui soodne kõik oli! Street food on Tais väga populaarne ning alguses oli natuke harjumatu, et saad söögi kilekoti sees. Jep, lugesite õigesti! Kõige kuulsam roog on Pad Thai ning selle peaks igaüks ära proovima, kes sinna riiki satub! 
Teine päev Chiang Mais avastasin linna ning tutvusin teiste backeritega. Sain natuke informatsiooni ja ühed Taani kutid õpetasid mulle uue kaardimängu. Backpackimine on ikka väga hariv hehe :) Chiang Mais sain veel rohkem selgemaks kauplemise. Algselt öeldud hinnast kauple alati alla vähemalt 50 %. Selle olin juba enne reisi selgeks saanud, et enne taksosse istumist tuleb hind kokku leppida ehk siis oleks hea kui enam vähem alati tead oma sihtpunkti kaugust. Kui ei tea, siis mul on oma nipp-küsin alati enne kohalikelt, mis oleks õiglane summa maksta selle vahemaa eest. Sama hinnaga, mis kohalikud saavad, pole turistidel mõtet lootagi, aga vähemalt saab aimu summast.  Meie oleme nende jaoks alati valged inimesed ehk kõndivad rahakotid. Rääkides tee ületamisest, siis see on mul ka nüüd selge. Chiang Mais või üldse Aasia linnades pole väga valgusfoore. Astu lihtsalt tee peale ja kõik sõiduvahendid saavad ise mööda. Või siis looda parimat. Kuna Chiang Mai ei pakkunud pinget siis ühe päeva bookisin omale seiklusrohke päeva džunglis- Zipline (kas see on Eesti keeles mingi seikluspargi laadne asi? :D) Igatahes, see kogemus oli omaette lahe! Natuke lahjaks jäi  küll minu jaoks, nii on kui olla adrekasõltlane. Aga ma väga nautisin sinna üksi minemist ja me kamp, kellega koos sõitsime seal puude vahel, oli ka päris äge. Mu reisi esimesed päevad Pais olid nii sotsiaalsed, et Chiang Mais nautisin väga üksi linna avastamist ja tegutsemist täpselt enda soovide järgi.  Neli päeva möödusid seal kiirelt ning siis oli juba aeg Filipiinide avastamiseks.  Kuna ma näen blogi statistikast, et siin käib päris palju külalisi, siis jätke märk maha endast! Mul oleks nii tore saada soovitusi/kriitikat!! :) Või et kas mu jutt tundub üldse huvitav või peaksin vaid pilte postitama? :D 
Saadan palju päikest Teile maagilisest Anda külast!
Mu hommikune vaade aknast :)

6 kommentaari

 1. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Jeee!! Mida aeg edasi, seda kodusemaks see kultuur mulle muutub ja seetõttu ka tavalisemaks, seega raske märgata detaile, aga Filipiinide postituses toon palju erinevusi välja, sest neid on raske siin mitte märagata! :) Aitäh tagasiside eest :)

   Kustuta
 2. Oh kui mõnus see kõik tundub! Sa kirjutad ka nii kaasahaaravalt, et tahaks kohe oma koti kokku pakkida ja lennukile astuda :) jätka samas vaimus!

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Ma võin teha postituse, mida kaasa pakkida ja siis saabki ju minna! :D

   Kustuta
 3. Jatka, jatka, jatka - don't stop! ;-) Ma pole teab mis suur kommija, kuna jalgin sadu erinevaid blogisid, aga see kindlasti ei tahenda, et jutt poleks huvitav! Jutt on vagagi huvitav, ma olen alati moelnud, et miks inimesed tahavad yksinda reisile minna ilma, et neil oleks seal ilus luxhotell ootamas, aga nyyd ma hakkan aru saama, miks nii paljusid inimesi going solo tombab. Ma ise seda ei julgeks - olen pea terve maailma labi kainud ja minu jaoks on ilus hotell ja ette planeeritud tripid kohustuslikud, aga samas on toesti kift lihtsalt minna ja teha ja kogeda!
  Ma veetsin Tais 2 nadalat tapselt aasta tagasi ja see oli yke minu elu vorratumaid reise - ma ei tea, mispagan seal Aasias on, mis on nii sonulseletamatult eriline!
  Sina aga seikle monuga ja naudi!!!

  Anneli x
  www.owlinvogue.com

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Aasia on tõesti paeluv! Siin on nii palju mida avastada! Üksinda reisimisega saan välja tuua vaid positiivseid külgi, siiani ühtegi negatiivset asja pole olnud :) Aitäh tagasiside eest!! :)

   Kustuta

Back to Top