My first mens blazer!

Koolis oli mul võimalus teha oma esimene rätsepa meeste pintsak! Valmis ta veebruari lõpus, aga alles nüüd leidsin aega et selle pildistamise ja postitamisega tegeleda. Pintsaku eest sain kõige parema hinde, seega tegemist on kvaliteetse tootega, mis vastab ilusti meeste rätsepapintsaku nõuetele! :)
Pintsaku tegin Siimule vastavalt tema mõõtudele. Tema peal oli hea harjutada, sest tegemist ei olnud kõige lihtsama kehaga. Tal on suured musklid, seega pidin arvestama tema ülakeha proportsioonidega ning sain paremini oma oskused proovile panna.  Põhimaterjal oli musta värvi,  detailid- reväär, taskuliistud-halli värvi ja viskoosvooder oli sinine.
 Meeste pintsaku tegemine oli üks aeganõudev ja keerukas protsess, sest see on naiste asjadest lihtsalt niivõrd erinev! Käsitsi tööd on hästi palju ning see nõuab palju aega. Päris tihti olid õhtuks näpud valusad. Nüüdseks olen teinud meeste pintsaku, vesti ja viigipüksid. Selleks et nende tegemine meeles püsiks, peaks varsti jälle midagi meestele tegema.  
Lõpptulemusega jäin väga rahule! :) 
 Käsitsi töö! Pildil on siis hobusejõhv, mida tugevdasime (pannes 3 kihti hobusejõhvi erinevates lõimesuunades) pressisime vormi ning lõpuks pikeerimise käsitsi, et ta jääks rinna juures vormi hoidma. Lisasime ka voodrist paela, millega kahandasime eesäärt.
Põuetasku ja esitasku tegin liistuga. Palju on traageldusniidiga jäljendamist. 

Ja Voila! Valmis ta saigi!

Kommentaare ei ole

Back to Top